Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ανοίγει αύριο το VDR για την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ - Σήμερα η έγκριση των επιστολών από το ΔΣ της ΔΕΗ


Προχωρά η διαδικασία του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΔΕΗ αναμένεται να ολοκληρωθεί με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του έτους.

Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει τις επιστολές που θα σταλούν προς τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό

καθώς επίσης και τη συμφωνία εμπιστευτικότητας, το κείμενο της σύμβασης και τα άλλα έγγραφα προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους.

Στη συνέχεια αύριο αναμένεται να ανοίξει το Virtual Data Room μέσω του οποίου οι 9 ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση στα οικονομικά και τεχνικά δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και των 9 υποψηφίων, προκειμένου να καταρτιστεί η συμφωνία αγοραπωλησίας (sale and purchase agreement) καθώς και το σύμφωνο των μετόχων (shareholders agreement).

Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου προκειμένου η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να ολοκληρωθεί, περί το φθινόπωρο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αποσαφηνίζονται μέσω του SHA θα είναι ο ρόλος του μετόχου μειοψηφίας και τα δικαιώματα στο μάνατζμεντ της εταιρείας, που προβλέπεται να είναι ενισχυμένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο πλειοδότης του διαγωνισμού πώλησης θα συμμετέχει στο ΔΣ της εταιρίας με 5 μέλη έναντι 6 της ΔΕΗ, εφόσον το όργανο θα είναι 11μελές, ενώ θα προτείνει πρόσωπα της επιλογής τους για τις θέσεις του οικονομικού διευθυντή και του διευθυντή λειτουργικών δραστηριοτήτων.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις προκειμένου να καταρτιστούν συμμαχίες μεταξύ των σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι 9 υποψήφιοι που έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ είναι:

• ADRIAN Infrastructure Funds

• BCI -  British Columbia Investment Management Corporation

• BLACKROCK - BlackRock Alternatives Management, L.L.C

• CVC Capital Partners - Advisers Company, S.a.r.l.

• F2i - Fondi Italiani per le Infrastructure SGR S.p.A

• First Sentier Investors EDIF III GP S.a.r.l.

• KKR -  Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.

• MACQUARIE Group Limited

• OHA -  Oak Hill Advisors LLP

(του Χάρη Φλουδόπουλου, capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου