Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Καταργείται η μονάδα του ΑΔΜΗΕ στην Τρίπολη

 
Μπορεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου να επέμβει στην οργανωτική δομή ενός οργανισμού; Δεν μπορεί, προφανώς. Αλλά μπορεί να διαφυλάξει τα δικαιώματα των εργαζομένων των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Πελοπόννησο.
Κατά τη συνεδρίαση του ΠεΣυ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου συζητήθηκε η επερώτηση του περιφερειακού σύμβουλου κ. Σαράντου Αλεξανδρή με θέμα: Κατάργηση μονάδας του
ΑΔΜΗΕ από την Τρίπολη.
Ο κ. Αλεξανδρής κατά την τοποθέτησή του ανέφερε: «Ο ΑΔΜΗΕ ήταν θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ πριν από έναν χρόνο, σήμερα είναι αυτόνομη εταιρία. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα που ξεκινά από την 1η Μαρτίου, υπάρχει ένας περιφερειακός τομέας που συνενώνεται με εκείνον της Δυτικής Ελλάδας που δημιουργεί έναν κοινό τομέα με αυτόν της Πελοποννήσου.
»Υπάρχει περίπτωση η έδρα να βρεθεί και στο Αγρίνιο, αλλά το σημαντικό είναι ότι έχουμε κρίσιμες υποδομές για το σύστημα μεταφοράς στην Πελοπόννησο. Συρρικνώνεται ο τομέας αυτός και μπορεί να προκαλέσει τεράστια υποβάθμιση στη συνέχεια της οργανωτικής δομής που υποστηρίζει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας».
Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου απάντησε, λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα με τη διατήρηση των οργανωτικών δομών. Σε επικοινωνία που είχε η Περιφέρεια με τον οργανισμό, πληροφόρησαν την περιφερειακή αρχή ότι θα κάνουν έναν σταθμό με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έναν με την Αθήνα.
Σύμφωνα με τις Υπηρεσίες, δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση και αναμένουμε να μας στείλουν αυτόν τον σχεδιασμό.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης είπε: «Ο ΑΔΜΗΕ έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού και εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες μας και να μην διακινδυνεύσουν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε συνδιοίκηση με έναν οργανισμό που έχει θέσει το οργανόγραμμά του.
Να απαιτήσουμε υπηρεσίες πιστοποιημένες απέναντι στον πολίτη, είπε τέλος ο Τατούλης.
(της Εύας Γαλανιάδη, arcadiaportal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου