Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Το σχέδιο για τη ΔΕΗ παρουσιάζει την Πέμπτη ο Χατζηδάκης- Έμφαση στην τιμολογιακή πολιτική

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης 

Μετά από αίτημα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα παρουσιάσει το σχέδιο για τη ΔΕΗ στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει την Πέμπτη στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο
υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και ο πρόεδρος της Επιχείρησης Γιώργος Στάσσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα επαναλάβει τα βασικά μέτρα που είχε εξαγγείλει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και θα προαναγγείλει την τιμολογιακή πολιτική, η οποία επισήμως θα αποφασιστεί την Παρασκευή στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.
Η ενημέρωση της Βουλής θα πραγματοποιηθεί μετά από αίτημα του κ.Χατζηδάκη όπως ανέφερε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος χαρακτήρισε τη ΔΕΗ μία “ωρολογιακή βόμβα”. Υπενθύμισε ότι πέρυσι η ΔΕΗ είχε δύο δισ ευρώ ανακεφαλαιοποίηση και πριν τις ευρωεκλογές είχε το ένα έβδομο. “Και αυτό γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υιοθέτησε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, προτίμησε μία κουτση ΔΕΗ” είπε και κατέληξε: “Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει τη ΔΕΗ. Αυτό το αντιλαμβάνονται οι επενδυτές, όπως φαίνεται και από την αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας”.

Βίκυ Σαμαρά
www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου