Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Σχεδιάζεται κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ και στην Μεγαλόπολη δεν ασχολείται κανένας!

 
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και όπως σας είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Κυβέρνηση φαίνεται να έχει αποφασίσει το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αντί του σχεδίου πώλησης που ήδη έχει αποτύχει. Αυτή την περίοδο γίνεται σκληρό παζάρι για να καθοριστούν ποιες θα είναι οι μονάδες που
θα κλείσουν , διάφοροι παράγοντες από πλευράς ΔΕΗ , Δήμων – Περιφέρειας της Μακεδονίας και συνδικαλιστές, έχουν εμπλακεί σε ένα πολύ μεγάλο παρασκήνιο προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή των μονάδων που θα αποσυρθούν.
Και όπως έγινε και στην διαδικασία επιλογής των μονάδων που θα πουληθούν, η Μεγαλόπολη είναι απούσα από όλες τις διαδικασίες και κανένας εκπρόσωπος μας (Δήμος-Περιφέρεια-Συνδικάτα-Φορείς) δεν ασχολείται. Έτσι για ακόμη μια φορά κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ τετελεσμένων αποφάσεων , οι οποίες θα έχουν παρθεί για την περιοχή μας , για εμάς αλλά χωρίς εμάς. Αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας αλλά εδώ στην Μεγαλόπολη δεν ασχολείται κανένας!!!
Το Καφενείο της Μεγαλόπολης από τις 28 Ιουλίου έχει ήδη κάνει αναφορά για το σενάριο να κλείσει η μονάδα 3 πολύ νωρίτερα από ότι προβλέπεται , χωρίς κανένα σχεδιασμό , χωρίς κανένα μέτρο, χωρίς καμία πρόβλεψη τι θα ακολουθήσει για τις χαμένες θέσεις εργασίας και για την Τηλεθέρμανση. Δυστυχώς βλέπουμε με λύπη να μην ιδρώνει το αυτί κανενός στην περιοχή μας και να χάνεται πολύτιμος χρόνος που πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις . Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες όλα θα έχουν αποφασιστεί και όταν το καταλάβουμε θα είναι πλέον αργά.

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα στο energypress.gr:

Ξεκίνησε το παζάρι Κομισιόν – ΥΠΕΝ για την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Με δεδομένες τις αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης των λιγνιτικών σταθμών της Μελίτης και της Μεγαλόπολης καθώς και τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη περί λειτουργίας κοστοβόρων μονάδων που βάζουν μέσα οικονομικά τη

kafeneio-megalopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου