Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Την Πέμπτη η έγκριση της νέας διοίκησης της ΔΕΗ

ÄÅÇ 
Πολύ κρίσιμη είναι η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε για το μέλλον της ΔΕΗ, καθώς πραγματοποιείται την προσεχή Πέμπτη (22/08) η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Επιχείρησης, η οποία θα εγκρίνει την τοποθέτηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Στάσση.
Στη συνέχεια η νέα διοίκηση σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές
αποφάσεις θα πρέπει να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διάσωση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτά θα πρέπει να κλειδώσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Στάσσης, στο διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση του Υπερταμείου, στις 29 Ιουλίου, είχε άτυπες επαφές με στελέχη της ΔΕΗ, ώστε να ενημερωθεί για όλα τα θέματα της επιχείρησης, με έμφαση στα προβλήματα ρευστότητας, που βρίσκονται σε προτεραιότητα.
Στις 24 Σεπτεμβρίου ο ορκωτός λογιστής της ΔΕΗ, η Ernst & Young, θα δημοσιεύσει την έκθεση με τις παρατηρήσεις της επί των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων. Συνεπώς θα πρέπει να έχουν διασφαλιστεί όλα τα μέτρα προκειμένου το περιεχόμενο της έκθεσης να δώσει την προοπτική ανάκαμψης της δημόσιας επιχείρησης.
Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρει τη συγκεκριμένη ημερομηνία ως deadline για να συγκεντρωθεί το ποσό των 750 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρίας.

energyin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου