Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Η ΔΕΗ πάει για ΑΜΚ. Για αυτό φίλοι κερδοσκόποι, προσοχή στη ΔΕΗ. Μπορεί στο τέλος να καείτε εάν δεν έχετε λεφτά να μπείτε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

the wise man 
Τώρα θα συνεχίσουμε με μια μετοχή που τον τελευταίο καιρό λατρεύουν οι κερδοσκόποι αλλά θέλει τεράστια προσοχή διότι δεν διαβάζουν προσεκτικά αυτά που λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης. 
Στη συνέντευξή του στη Real News ο κος Χατζηδάκης υποστηρίζει πως το σχέδιο για τη ΔΕΗ ΔΕΗ -2,78% 2,45 θα χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για το
συμφέρον των καταναλωτών και των εργαζομένων της και φυσικά το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας.
Πουθενά δεν λέει για το συμφέρον των μετόχων. 
Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι η ΔΕΗ ότι και να γίνει δεν πρόκειται να κλείσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί και Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. 
Για να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 με τη βοήθεια ή και κατ’ επιταγήν των Αμερικάνων για να γίνει ο αποκλειστικός φορέας παραγωγής και διανομής ενέργειας αλλά και ο βασικός μοχλός εκβιομηχάνισης της Ελλάδας. 
Οι κερδοσκόποι ποντάρουν στην πώληση του ΔΕΔΔΗΕ για να μπουν στα ταμεία της εταιρείας 750 εκ ευρώ. 
Ελπίζουν ότι θα μπουν περί τα 300 εκ ευρώ από τιτλοποιήσεις και εισπράξεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και με ένα πρόγραμμα εθελουσίας η ΔΕΗ θα γυρίσει στα κέρδη. 
Δυστυχώς φίλοι αναγνώστες το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι πολύ βαθύ. Πουλάει ρεύμα σε χαμηλότερες τιμές από ότι της κοστίζει. 
Είναι γεμάτη από απαρχαιωμένες λιγνιτικές μονάδες. 
Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να πουλά την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη στους ιδιώτες σε τιμές πολύ κάτω του κόστους. 
Μόνο το 2019 αυτό εκτιμάται ότι θα στοιχίσει στη ΔΕΗ 230 εκ ευρώ. Έχει πολύ υψηλό καθαρό δανεισμό 3.7 δις ευρώ (τέλη 2018) και να μη ξεχνάμε το τεράστιο κόστος που επωμίζεται για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπών του θερμοκηπίου (CO2). 
To 2018 η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να καταβάλλει ακριβώς για αυτό το λόγο 280 εκ ευρώ. 
Για τη ΔΕΗ όπως και για κάθε παραγωγό ενέργειας από λιγνίτη, η υπόθεση των δικαιωμάτων CO2 είναι δύσκολη εξίσωση γιατί είναι ένα σημαντικό κόστος εξωγενές και άρα μη ελεγχόμενο. 
Δυστυχώς για τους παραγωγούς ενέργειας από λιγνίτη τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου καλά. 
Οι κερδοσκόποι δεν έχουν λάβει υπόψιν τους τις αυστηρές περιβαλλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για τις ακόμα αυστηρότερες που θα ληφθούν όπως έχει ήδη προαναγγείλει η νέα πρόεδρος της Κομισιόν, καθώς οι κλιματικές συνθήκες αλλάζουν ταχύτατα προς το χειρότερο. 
Φίλοι αναγνώστες δυστυχώς όταν παλιά η ΔΕΗ έβγαζε πολύ μεγάλα κέρδη και είχε υψηλές ελεύθερες ταμειακές ροές έπρεπε να είχε ξεκινήσει ΗΔΗ μεγάλες επενδύσεις προς καθαρές μεθόδους παραγωγής ενέργειας. 
Δυστυχώς, δεν το έκανε. Μη σας φανεί λοιπόν περίεργο αν κάποια στιγμή κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες που βάζουν τη ΔΕΗ ΔΕΗ -2,78% 2,45 με τα μπούνια μέσα, μαζευτεί το μαγαζί γενικά αλλά επειδή χρεωστάει ήδη ένα σκασμό λεφτά στις τράπεζες δε μπορεί να κάνει μεγάλη στροφή προς τις ΑΠΕ.
ΑΜΚ τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ; 
Η μοναδική λύση που να αντιμετωπίζει κατάματα τη βιωσιμότητα της εταιρείας είναι να μπορέσει εφόσον συμμαζευτεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου ξένου μεγάλου παίκτη πχ της Γερμανικής RWE και να γίνει μια μεγάλη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μίνιμουμ 500 εκ ευρώ υπέρ του στρατηγικού επενδυτή. 
Ώστε αυτά τα λεφτά να μοχλευτούν και να διοχετευθούν στην παραγωγή ενέργειας από ήλιο, αέρα ή νερό. 
Για να ξέρετε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του WISEMAN οι Γερμανοί το βλέπουν με πολύ θετικό μάτι κάτι τέτοιο. 
Το κρυμμένο χαρτί ακούει στο όνομα Μακρόνησος. 
Είναι αρκετά μεγάλη, κρατικής ιδιοκτησίας (άρα δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις), βρίσκεται δίπλα στην Αττική, πάνω στους αέρηδες του Κάβο Ντόρο και περιμένει να γεμίσει ανεμογεννήτριες. 
Οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να βάλουν φρέσκα λεφτά στη ΔΕΗ, εφόσον έχει συμμαζευτεί, με μια Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στο 1€ παίρνοντας και το μάνατζμεντ και κάνοντας τότε ένα πραγματικό turnaround story πάνω σε πολύ γερά θεμέλια. 
Για αυτό φίλοι κερδοσκόποι, προσοχή στη ΔΕΗ. 
Μπορεί στο τέλος να καείτε εάν δεν έχετε λεφτά να μπείτε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

ΥΓ: To mononews.gr  επισημαίνει οτι οι απόψεις και εκτιμήσεις του WISEMAN ειναι απόλυτα προσωπικές και δεν προχωρεί ποτέ σε  συστάσεις για αγορά η πώληση μετοχών.

Διάβασε όλο το άρθρο εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου