Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Αλ. Χαρίτσης: Αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ εξεταστική για τη ΔΕΗ, ιδού η Ρόδος... (Video)


«Ο Μητσοτάκης αντί να χτίσει πάνω στις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει στο Βερολίνο και λέει ότι πάμε σε νέα μέτρα μνημονίου»
«Όλα στο φως, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Αν θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει Εξεταστική για τη ΔΕΗ, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Χαρίτσης απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Γ.  Γεραπετρίτη και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ.  Χατζηδάκη που έθεσαν θέμα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.
«Να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει στη ΔΕΗ όλα αυτά τα χρόνια, διαχρονικά, πού υπάρχουν ευθύνες, σε ποιον αναλογούν και να δούμε και πώς προχωράει η ΔΕΗ» επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κίνηση αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε, το σχέδιό της αρχίζει σιγά σιγά και ξεδιπλώνεται. «Πρέπει ο λαός να ενημερωθεί ότι η κυβέρνηση οδηγεί σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1η Σεπτεμβρίου ύψους 500 εκατ. ευρώ που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Θα φαγωθεί όλη η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια που ψήφισε το Μάιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ θα δουν μείωση της έκπτωσης» ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης και τόνισε ότι η  ΝΔ δήθεν κόπτεται για τη μεσαία τάξη, ωστόσο προχωράει σε μέτρα που θα πλήξουν κυρίως αυτήν.
Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ανακριβή τα στοιχεία που δίνει ο Κ. Χατζηδάκης και τόνισε ότι το μόνο σωστό που είπε ο αρμόδιος υπουργός είναι ότι η πτώση της ΔΕΗ θα ισοδυναμούσε με πτώση της ελληνικής οικονομίας γιατί ιστορικά είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.
«Η ΔΕΗ τα τελευταία 3 χρόνια κατάφερε να μειώσει το δανεισμό της κατά 1 δις, ενώ υλοποιεί ένα πολύ σημαντικό επενδυτικό σχέδιο που δίνει τη δυνατότητα ανάκαμψής της. Για πρώτη φορά αυτά τα χρόνια μπήκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ΔΕΗ έχει προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν αλλά όταν πονάει χέρι, δεν κόβεις κεφάλι. Η ΔΕΗ πρέπει να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης και συμπλήρωσε:
«Η ΔΕΗ παραμένει ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά ενέργειας, μπορεί και πρέπει να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια αλλά αυτό πρέπει να γίνει με επενδύσεις και όχι με εκποίηση».

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου