Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Φυσικά και πρέπει να σου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ

Φυσικά και πρέπει να σου κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ 
Εδώ υπάρχει μια τόση δα λεπτομέρεια, την οποία πολλοί αγνόησαν -λογικά, χωρίς να το καταλάβουν (;)- σαν πτώση τάσης στο ρεύμα με την οποία, εάν δεν σου κλείσει το pc, δεν πολυασχολείσαι
Η είδηση είναι ξεκάθαρη και ήρθε να ηλεκτρίσει με χιλιάδες βατ
την ήδη «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα: η ΔΕΗ ξεκινά άγριο κυνηγητό σε 1,5 εκατομμύριο καταναλωτές οι οποίοι έχουν να πληρώσουν επί πάρα πολλούς μήνες τον λογαριασμό και θα τους κόβει το ρεύμα. Βλέπετε, υπάρχει μια τόση δα» τρύπα»  στην επιχείρηση ηλεκτρισμού, ένα έλλειμμα το οποίο ξεπερνά τα 750 εκατ. ευρώ!
Πιο συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ έχουν εντοπίσει 582.000 περιπτώσεις που δεν έχουν πληρώσει για περισσότερους από 6 μήνες και χρωστούν 545 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν 895.000 καταναλωτές που έχουν «ξεχάσει» επί χρόνια να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και χρωστούν περισσότερα από 1 δισ. ευρώ. Το μυαλό τρώει συνεχόμενα μπλακ άουτ και δεν μπορεί να συλλάβει και να διαχειριστεί αυτούς τους αριθμούς.
Την ίδια στιγμή κατά την οποία μεταδιδόταν αυτή η είδηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινούσε ένας καταιγισμός διαμαρτυρίας στα timeline, ο οποίος συνοψίζεται στο εξής: «Δεν έχουμε να φάμε και η ΔΕΗ θα μας κόψει το ρεύμα, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στον κόσμο».
Εδώ, λοιπόν, υπάρχει μια τόση δα λεπτομέρεια, την οποία πολλοί αγνόησαν -λογικά, χωρίς να το καταλάβουν (;)- σαν πτώση τάσης στο ρεύμα με την οποία, εάν δεν σου κλείσει το pc, δεν πολυασχολείσαι: ναι, η ΔΕΗ θα αρχίσει να κόβει το ρεύμα, αλλά μόνο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αποκλειστικά σε εκείνους που ενώ αποδεδειγμένα μπορούν να πληρώσουν, αγνοούν -επιδεικτικά- τον λογαριασμό που στέλνει η ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ -πέραν της διακοπής της ηλεκτροδότησης- θα προχωρήσει και σε κατασχέσεις περιουσίας. Πάντα σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, ας το πούμε ξανά. Για να καταλάβετε ακριβώς το πώς ορίζεται ο «στρατηγικός κακοπληρωτής», πρώτος στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται ένας ιδιοκτήτης βίλας, 1.400 τ.μ., στην Κηφισιά, ο οποίος διαθέτει ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες φτάνουν τις 24.000 ευρώ. Μάλιστα, ο εν λόγω πελάτης της ΔΕΗ εμφανιζόταν, επί τρία χρόνια, ως δικαιούχος Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ)! Όμως, έπειτα από έλεγχο των υπηρεσιών της επιχείρησης και των λοιπών αρμόδιων αρχών, αποκαλύφθηκε πως τα έγγραφα, τα οποία είχε εμφανίσει ως δικαιολογητικά, ήταν παραποιημένα. Και κάπου εδώ πρέπει να τονιστεί πως αυτή η εκστρατεία της ΔΕΗ για τους κακοπληρωτές δεν αφορά στις ευαίσθητες, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αφού γι’ αυτές υπάρχει πρόβλεψη, στο πλαίσιο του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου.
Πέραν των social media, αυτή η εντολή που έχει δοθεί για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχει προκαλέσει νέο γύρο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο OPEN TV είπε, μεταξύ άλλων, πως «η ΔΕΗ είναι η μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα που άφησε η κυβέρνηση». Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ενάμισης μήνας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το ‘’ξεπούλημα’’ της ΔΕΗ».
 Η αλήθεια είναι πως το κυνήγι της ΔΕΗ, για είσπραξη χρεών από στρατηγικούς κακοπληρωτές, έχει ξεκινήσει -σε εντατικούς ρυθμούς- την τελευταία διετία, επί της προηγούμενης κυβερνήσεως. Μάλιστα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν σε οφειλέτες, με εξόφθαλμα υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, κατέδειξαν πως υπάρχει πληθώρα μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων -σε ακριβά βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, όπως σε Κηφισιά, Εκάλη, Παλαιό Ψυχικό, Καστέλα κ.λπ.- οι οποίοι, με πλαστά έγγραφα, εμφανίζονταν ως δικαιούχοι του ΚΟΤ, ή άλλων εκπτώσεων που ίσχυαν για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πολλοί από αυτούς, αν και εμφάνιζαν χαμηλό εισόδημα, βρέθηκαν με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και πολυτελή αυτοκίνητα. Αλλά η λάμπα καίει τσάμπα και η ΔΕΗ βρέθηκε με το συγκεκριμένο δυσθεώρητο έλλειμμα, ενώ η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είναι στο «κόκκινο» - κάποιοι βλέπουν ότι πολύ σύντομα θα κατέβουν οι διακόπτες.
Είναι προφανές, λοιπόν, πως η ΔΕΗ καλά θα κάνει και θα σου κόψει το ρεύμα, στρατηγικέ κακοπληρωτή, συνεχίζοντας να προστατεύει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καλά θα κάνει να σου κατάσχει και την περιουσία, εσένα που -ενώ είχες τα χρήματα- δεν εξοφλούσες τον λογαριασμό σου, την ίδια στιγμή που εγώ, αυτή τη στιγμή, βλέποντας πως γύρω μου υπάρχουν τόσοι μπαταξήδες, νιώθω κορόιδο που πλήρωνα στην ώρα μου.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου