Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Θέμα παραπομπής στη δικαιοσύνη για όσα έγιναν στη ΔΕΗ άνοιξε στη Βουλή ο Χατζηδάκης.

 
Θέμα παραπομπής στη δικαιοσύνη (αλλά και διερεύνησης εκ μέρους της Βουλής) για τα πεπραγμένα περί τη ΔΕΗ κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση άνοιξε κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός
Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.
Ο υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι με τη σημερινή συζήτηση το θέμα της ΔΕΗ απλώς ανοίγει. «Θα υπάρχουν και άλλα επεισόδια, είτε στη Βουλή, είτε, αν χρειαστεί, και στη Δικαιοσύνη» ανέφερε με νόημα, λέγοντας επίσης ότι στην υπόθεση της ΔΕΗ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη θέση του κατηγορούμενου και όχι του κατήγορου.
Νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μην παρασύρονται από αντιπολιτευτική διάθεση, χωρίς να έχουν ενημερωθεί καλά για το θέμα γιατί «η κυβέρνηση θα αμυνθεί, και έχει όλα τα όπλα για να αμυνθεί».
Σε άλλη αποστροφή του ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι «αν υπάρχει κάτι μεμπτό θα πρέπει να διερευνηθεί».
«Κακώς διαλέξατε το δρόμο των απειλών, δεν σας εκφράζει. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ο θυμός και οι απειλές είναι ενδεικτικές του αδιεξόδου που νιώθετε» απάντησε στον κ. Χατζηδάκη ο   Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος. 
Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχη με του κ. Χατζηδάκη αναφορά για αναζήτηση ευθυνών (κυρίως από τη Βουλή) σχετικά με την υπόθεση της ΔΕΗ, είχε κάνει σήμερα το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΙ o υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης, γεγονός που δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.
«Το Σεπτέμβριο θα έχουμε την οικονομική αξιολόγηση από τους ορκωτούς ελεγκτές. Αν είναι αρνητική η αξιολόγηση αυτή η ΔΕΗ θα βρεθεί σε μία κατάσταση δυσχέρειας πληρωμών. Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες. Η υπόθεση θα κριθεί από την Ελληνική Βουλή στο επίπεδο των πολιτικών προσώπων. Δηλαδή θα τεθούν τα στοιχεία και θα αναζητηθούν οι ευρύτερες δυνατές συναινέσεις για όλα τα ζητήματα - και γι’ αυτό» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γεραπετρίτης.
Υπενθυμίζεται τέλος ότι προεκλογικά σε αναζήτηση ευθυνών (και ποινικών) είχαν αναφερθεί αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου