Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Τι κρύβουν οι επιλογές για το ΔΣ της ΔΕΗ

Τι κρύβουν οι επιλογές για το ΔΣ της ΔΕΗ



Εκτός από την εκλογή του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, την περασμένη εβδομάδα είχαμε και την τοποθέτηση 5 νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι μάλιστα έχουν ενδιαφέροντα βιογραφικά αλλά και θητείες σε άλλες επιχειρήσεις. Μάλιστα μια πιο προσεκτική ανάγνωση των βιογραφικών δίνει μια
καλύτερη εικόνα για το σχεδιασμό που έχει για τη ΔΕΗ ο νέος επικεφαλής.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, πλην ενός, όλα τα υπόλοιπα νέα μέλη του ΔΣ είναι άνθρωποι αποτελούν επιλογές του κ. Στάσση.
Ποιο είναι όμως το προφίλ και που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα νέα μέλη του ΔΣ;
Ο κ. Τ. Βλασσόπουλος προέρχεται από από τον χώρο των υδρογοναθράκων όπου έχει δουλέψει στους τομείς στρατηγικής αγορών, βέλτιστης διαχείρισης προϊόντων χαρτοφυλακίου κλπ. Εδώ λοιπόν φαίνεται ότι το βασικό προσόν του νέου μέλους του ΔΣ είναι η γνώση γύρω από θέματα διαχείρισης ρίσκου, με δεδομένη την έκθεση της ΔΕΗ στα εξωτερικά κόστη αλλά και το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου και προστασίας της επιχείρησης.
Αντίστοιχα ο κ. Α. Πατεράκης με μεγάλη ελληνική και διεθνή θητεία στον τομέα των πληροφοριών και της πληροφορικής φαίνεται ότι προορίζεται να καλύψει τις σημαντικές και σοβαρές ανάγκες της ΔΕΗ για θέματα ψηφιακής στρατηγικής.
Το τρίτο νέο μέλος του ΔΣ ο Σ. Καρδαμάκης προέρχεται από τον κλάδο της ναυτιλίας καθώς ήταν chief operating officer της Conbulk Shipping με ευθύνη την οικονομική διαχείριση, το τεχνικό και λειτουργικό τμήμα καθώς και το τμήμα προμηθειών.
Τόσο ο κ. Βλασσόπουλος όσο και ο κ. Πατεράκης, μαζί με τον ίδιο τον κ. Στάσση είναι στελέχη επιχειρήσεων που κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης αποχώρησαν από την Ελλάδα και εργάστηκαν στο εξωτερικό.
Τέλος ο δικηγόρος κ. Πύρρος Παπαδημητρίου που σήμερα είναι αν. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κουβαλά την εμπειρία της υλοποίηση στου έργου της αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας την περίοδο 2007 - 2009.
Τα νέα μέλη του ΔΣ αντικατέστησαν τους κ. Γ. Ανδριώτη (μηχανικός της ΔΕΗ διευθυντής στα υδροηλεκτρικά), Χ. Παπαγεωργίου (διευθυντής στο λιγνιτικό κέντρο Δ. Μακεδονίας της ΔΕΗ), Μ. Φουντή (καθηγήτρια στο ΕΜΠ), Λ. Σταθακη (χημικός μηχανικός με θητεία στην ΜΕΑ στις Βρυξέλλες) και Τοπαλή Φραγκίσκο (ηλεκτρολόγος μηχανικός καθηγητής ΕΜΠ).

Του Χάρη Φλουδόπουλου
 www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου