Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Διψήφιες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Και ρήτρα αέριων ρύπων (CO2) που θα επιβαρύνει τον καταναλωτή από το φθινόπωρο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΙΤΗς ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Με φθινοπωρινές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος θα έρθουν αντιμέτωποι οι περίπου 7 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ.
Η νέα διοίκηση της εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη εβδομάδα, και ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει είναι η αναπροσαρμογή της τιμής της κιλοβατώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα στο «Βήμα».
Πηγές θέλουν το ποσοστό να είναι διψήφιο και κατά πάσα
πιθανότητα 10%. Στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ενσωματωθεί επίσης και η ρήτρα αέριων ρύπων (CO2). Μηχανισμό τον οποίο έχουν ενσωματώσει οι ανταγωνιστές της στην προμήθεια και με τον τρόπο αυτόν όταν τον ενεργοποιούν μετακυλίουν στους πελάτες τους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μέρος του κόστους που επιβαρύνονται από την άνοδο των χρηματιστηριακών δικαιωμάτων διοξειδίου του άνθρακα. Η δημόσια εταιρεία πρόκειται λοιπόν να καθιερώσει με τη σειρά της ρήτρα CO2, η οποία θα ενεργοποιείται όταν οι χρηματιστηριακές τιμές των ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο.
Έτσι, από τον Σεπτέμβριο τα εδώ και περίπου πέντε χρόνια παγωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ θα ανέβουν επιβαρύνοντας τους καταναλωτές. Οι αυξήσεις και η ρήτρα θεωρούνται από την κυβέρνηση αναγκαίες καθώς η δημόσια εταιρεία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, όπως άλλωστε έχει περιγράφει ουκ ολίγες φορές και ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα ο ίδιος έκανε γνωστό ότι απαιτούνται άμεσα 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να κρατηθεί όρθια η εταιρεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου