Την επίσημη έναρξη της ηλεκτροκίνησης από την ΔΕΗ θα κηρύξει σήμερα στις 18:00 ο Γ. Στάσσης.
Σε μια εκδήλωση που θα μεταδοθεί διαδικτυακά (και την οποία θα μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης θα παρουσιάσει αναλυτικά τις
πρωτοβουλίες που έχει ήδη δρομολογήσει η εταιρεία, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε ένα πεδίο που συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.Όπως, εξάλλου, αναφέρεται και στη σχετική πρόσκληση, ξεκινάει “η νέα εποχή των μετακινήσεων που επηρεάζει θετικά τη ζωή όλων μας και τον πλανήτη”.
Η ΔΕΗ διαθέτει ήδη το πιο εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων φορτιστών, που αναπτύσσεται κάθε μέρα σε περισσότερα σημεία και σε περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες λύσεις φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα.
Μέσα από τη στενή συνεργασία με δημόσιους φορείς και με μεγάλες επιχειρήσεις που εξυπηρετούν στους χώρους στάθμευσής τους πολλούς οδηγούς, στόχος της ΔΕΗ είναι μέχρι το τέλος του 2021 να έχει εγκαταστήσει δημόσιους φορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα.
Το πλάνο της ΔΕΗ προβλέπει την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά μέχρι το 2023, με το μεσοπρόθεσμο στόχο να φτάνει τους 10.000.
Επεκτείνονται οι συνεργασίες
Έχοντας ήδη υπογράψει σχετικές συμφωνίες με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, την εταιρεία ταξί Beat, τη Fraport Greece που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια, την LeasePlan Hellas που πρωταγωνιστεί στην αγορά μακροχρόνιας μίσθωσης αυτοκινήτων και, πιο πρόσφατα, με την ΕΛΙΝΟΙΛ που, πέραν των άλλων, ξεχωρίζει για το πλήθος των σταθμών εφοδιασμού στα νησιά, η ΔΕΗ προχωράει και σε νέες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες που κυοφορούνται κι ενδέχεται να ανακοινωθεί στην αποψινή εκδήλωση από τον Γ. Στάσση αφορά τη σύμπραξη με μεγάλη αλυσίδια εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, που έχει εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, όπου θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης.
Εξάλλου, μέσα από τη συνεργασία με την Blink Charging Hellas, θυγατρική της αμερικανικής Blink Charging και της Eunice Energy Greece, η ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια φορτιστών εναλλασσόμενου ρεύματος και ταχυφορτιστών.
Η εφαρμογή Charge Assist
Για τη διευκόλυνση των καταναλωτών που επιθυμούν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους σε φορτιστή της ΔΕΗ, η εταιρεία έχει αναπτύξει την εφαρμογή Charge Assist.
Εγκαθιστώντας την εφαρμογή (από εδώ για το Apple Store ή εδώ για το Google Play), ο καταναλωτής μπορεί να σκανάρει το QR code του σημείου φόρτισης μέσα από την εφαρμογή, να επιλέξει τη μέθοδο πληρωμής και, αφού συνδέσει το καλώδιο φόρτισης και επιλέξει “start charging” να φορτίσει το όχημά του.
Επί του παρόντος η ΔΕΗ δεν εφαρμόζει χρεώσεις για τη φόρτιση με αυτή τη διαδικασία, ενώ θα ενημερώσει εκ νέου, όταν αλλάξει η διαδικασία χρέωσης.
Όλα τα σημεία φόρτισης της ΔΕΗ εμφανίζονται στο χάρτη μέσω της εφαρμογής Charge Assist (θα χρειαστείτε mobile data ή Wi-Fi) και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Για κάθε σημείο φόρτισης αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της τοποθεσίας του φορτιστή, τον τύπο του φορτιστή, καθώς επίσης παρέχονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του φορτιστή και τη διαθεσιμότητά του.
Οι σταθμοί φόρτισης της ΔΕΗ είναι σταθμοί ταχείας φόρτισης, εναλλασσόμενου ρεύματος με μία ή δύο πρίζες Τύπου 2 (Type 2), ισχύος 22kW η κάθε μία. Ο σταθμός είναι συμβατός με όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα (καλώδιο, αυτοκίνητο). Σε κάθε πρίζα μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα.
Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται όχι μόνο από την ισχύ του σταθμού φόρτισης αλλά και από το ίδιο το ηλεκτρικό όχημα. Κάθε ηλεκτρικό όχημα έχει συγκεκριμένη ισχύ φόρτισης, συνήθως από 3.7kW έως 11kW για φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα. Έτσι, ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε χρονική περίοδο που κυμαίνεται από 30 λεπτά έως 6 ώρες.
energypress.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου