Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

To KKE καταγγέλλει κυβέρνηση και ΔΕΗ για την αθέτηση των δεσμεύσεων για τις προσλήψεις στη Ν. Ρόδο

Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) | Twitter

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής:

Καταδικάζουμε την αθέτηση εκ μέρους της διοίκησης της ΔΕΗ των δεσμεύσεών της για τα αντισταθμιστικά και το κριτήριο εντοπιότητας στις μόνιμες προσλήψεις για το νέο εργοστάσιο στη Ν. Ρόδο.

Η αθέτηση αυτή δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις συνολικά στον

τομέα της ενέργειας και αποδεικνύεται από την απάντηση που έδωσε η ΔΕΗ στο Τοπικό Συμβούλιο της Καταβιάς.

Ουσιαστικά η διοίκηση της ΔΕΗ επιβεβαιώνει, ότι η απελευθέρωση της ενέργειας και η στροφή της ΔΕΗ στη πράσινη οικονομία μέσα σε ένα «άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον» αποτελούν το μόνο κριτήριο για την πολιτική της και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» ως στρατηγική κατεύθυνση συνολικά στην οικονομία, προϋποθέτει την απολιγνιτοποίηση της χώρας που είναι σε εξέλιξη, τις χιλιάδες απολύσεις, τις «εθελούσιες» εξόδους, που συνοδεύονται με επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στη πράσινη ενέργεια αποφέροντας τεράστια κέρδη στους επενδυτές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα δήλωνε ότι με «πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες» απελευθέρωσαν τη ΔΕΗ «από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και από τα κύματα των αλλεπάλληλων προσλήψεων μονίμων υπαλλήλων». Αυτό το θεωρεί ως σημαντική απόδειξη «ότι σε μια ανοικτή οικονομία υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την πρόοδο»

Πρόοδος λοιπόν για την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ σημαίνει να απολύει χιλιάδες, να ξεσπιτώνει εργαζόμενους είτε στη Μακεδονία είτε στη Ρόδο και άλλοι να αλλάζουν βάρδιες με οχτάμηνα στα εργοστάσια.

Ποιος λοιπόν κοροϊδεύει ποιον με το θέμα του κριτηρίου της εντοπιότητας και τη μη τήρηση της δέσμευσης της ΔΕΗ στις προσλήψεις για το εργοστάσιό της στη Νότια Ρόδο;

Η επιλογή αυτή είναι μέσα στις συνέπειες της πολιτικής για την απελευθέρωση της Ενέργειας και της στροφής στη πράσινη οικονομία , που ακολουθείται διαχρονικά σε ολόκληρη την ΕΕ και από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η ενεργειακή φτώχεια , να καταστρέφεται το περιβάλλον και να πλήττονται τα εργατικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχει πρόοδος για το λαό σ’ αυτό το δρόμο ανάπτυξης. Θα προοδεύουν μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτό θα αναδειχθεί και το επόμενο διάστημα με την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών.

Γι’ αυτό, στο δρόμο για την κατάκτηση της ανάπτυξης στη βάση των κοινωνικών αναγκών, πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα για αυτά που δικαιούμαστε, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, την ενέργεια ως αγαθό για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα για τα εργοστάσια της ΔΕΗ σε Κατταβιά και Σορωνή:

· Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

· Να ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας για όλες τις νέες προσλήψεις.

· Να καταργηθούν τα οχτάμηνα και οι εργολαβίες και όλες οι ανάγκες των εργοστασίων να καλύπτονται αποκλειστικά από μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου