Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

H ΔΕΗ blue φορτίζει το μέλλον

ΔΕΗ BLUE  

Η ΔΕΗ εισέρχεται δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, έχοντας εγκαταστήσει ήδη 301 φορτιστές σε 61 περιοχές της χώρας με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές.

Η 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2021 σηματοδοτεί την επίσημη έναρξης της ηλεκτροκίνησης από τη ΔΕΗ. Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της χώρας θα αναπτύξει με γρήγορους ρυθμούς

την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα προκειμένου να πιάσουμε τους πανευρωπαϊκούς στόχους για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50% έως το 2030 και πλήρη απανθρακοποίηση έως το 2050.

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε μία νέα μάρκα με καινούργιο σήμα, η ΔΕΗ blue, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και κατά συνέπεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον και ποιοτικότερες συνθήκες ζωής. Όπως τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, «η ΔΕΗ blue είναι η ηλεκτροκίνηση».

 

ΔΕΗ BLUE

 

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στη χώρα μας 930 δημόσιοι φορτιστές ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με τους 301 από αυτούς να ανήκουν στο δίκτυο της ΔΕΗ blue. Οι στόχοι της πράσινης θυγατέρας της ΔΕΗ είναι φιλόδοξοι, αλλά εφικτοί και συμβαδίζουν με τον εξίσου φιλόδοξο ευρωπαϊκό στόχο να μετατραπεί ως το 2030 το 30% των νέων οχημάτων σε ηλεκτρικά. Ετσι προβλέπεται να φτάσει το ελληνικό δίκτυο δημόσιων φορτιστών στην Ελλάδα έως τα τέλη του 2025 τους 18.000 και περίπου τις 44.000 σε ιδιωτικούς χώρους, σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Η επένδυση της ΔΕΗ blue στην ηλεκτροκίνηση γίνεται λοιπόν με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, καθώς ο αριθμός των οχημάτων τέτοιας τεχνολογίας στη χώρα μας παραμένει ακόμη μικρός. Ωστόσο ο ενεργειακός ηγέτης της χώρας κατάφερε και εγκατέστησε ήδη 300 δημόσιους φορτιστές μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες, ενώ δεσμεύεται να έχει φτάσει την επόμενη πενταετία τους 10.000, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

 

ΔΕΗ BLUE
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, αναπτύσσει τα σχέδια της εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση.

 

Μεγάλη έμφαση δίνουν τα στελέχη της ΔΕΗ blue στην απλοποίηση των διαδικασιών. Ο χρήστης πρέπει απλά να κατεβάσει τη σχετική εφαρμογή ΔΕΗ blue και μέσω αυτής βρίσκει εύκολα το κοντινότερο σημείο φόρτισης του οχήματός του, ελέγχει τη διαδικασία και επιλέγει τον τρόπο πληρωμής. Μάλιστα έως τα τέλη του καλοκαιριού θα είναι η δημόσια φόρτιση στο δίκτυο της ΔΕΗ blue πιλοτική και θα παρέχεται δωρεάν!

 

www.lifo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου