Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

ΔΕΗ: Τουλάχιστον τέσσερις οι δεσμευτικές προσφορές για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ – «Γάμοι» μεταξύ των μνηστήρων του Διαχειριστή

 

Στην τελική ευθεία φαίνεται να περνά ο διαγωνισμός για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, της θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της δημόσιας εταιρίας φιλοδοξεί να πάρει δεσμευτικές προσφορές εντός του Αυγούστου και στη συνέχεια αφού αυτές αξιολογηθούν να αναδείξει τον

επενδυτή μειοψηφίας για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Πηγές που βρίσκονται κοντά σε συμμετέχοντες στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης θέλουν και τους εννιά τελικούς διεκδικητές να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία της πώλησης. Δηλαδή και οι εννιά μνηστήρες λαμβάνουν μέρος στην τεχνική και οικονομική αξιολόγηση του ΔΕΔΔΗΕ. Κάτι, που σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, φανερώνει και το ζωντανό και ζωηρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα επίσης με άλλες πληροφορίες, τα εννέα funds κινούνται ήδη για τη σύσταση κοινοπραξιών μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό φανερώνεται η πρόθεση τους αφενός να διεκδικήσουν δυναμικά το πακέτο μειοψηφίας του Διαχειριστή αλλά και την πίστη τους για τις προοπτικές της θυγατρικής της ΔΕΗ στο νέο τοπίο της «πράσινης» και ψηφιακής οικονομίας.

Ήδη, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί τέσσερις κοινοπραξίες και θεωρούν μάλιστα δεδομένες τις τουλάχιστον τέσσερις δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 49% της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στην τελευταία συνεδρίαση του ενέκρινε το σχέδιο διάσπασης του κλάδου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και της εισφοράς των περιουσιακών στοιχείων στον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης η Grant Thornton έχει επιλεγεί ως ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την αποτίμηση και τη διαπίστωση της εύλογης αξίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα εννέα funds που έχουν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού πώλησης του 49% του Διαχειριστή είναι:

· ARDIAN Infrastructure Funds

· BCI –  British Columbia Investment Management Corporation

· BLACKROCK – BlackRock Alternatives Management, L.L.C

· CVC Capital Partners – Advisers Company, S.a.r.l.

· F2i – Fondi Italiani per le Infrastructure SGR S.p.A

· First Sentier Investors EDIF III GP S.a.r.l.

· KKR –  Kohlberg Kravis Roberts & Co. L.P.

· MACQUARIE Group Limited

· OHA –  Oak Hill Advisors LLP

 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου