Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Νέα προκήρυξη για το διαγωνισμό "μαμούθ" του ΔΕΔΔΗΕ - 1,6 δις. ευρώ για ενίσχυση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής


Επαναπροκηρύχθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ συνολικού ύψους 1,6 δις. ευρώ για την ενίσχυση και αναβάθμιση του δικτύου διανομής σε βάθος πενταετίας.

Είχε προηγηθεί η προκήρυξή του προ μηνών, αλλά στη συνέχεια ο διαγωνισμός αποσύρθηκε προκειμένου να επαναπροκηρυχθεί

λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διαχειριστή κατά την 13η συνεδρίασή του στις 21 Μαΐου 2021.

Πλέον, το Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη 14 Ιουλίου, αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού με αριθμό ΔΔ-214 για εργολαβίες κατασκευής έργων δικτύων διανομής σε όλη την Ελλάδα, με προβλεπόμενο χρόνο εγκατάστασης εργολάβων το αργότερο την 01.07.2022.

Και πάλι η προκήρυξη αφορά 37 εργολαβίες σε όλη την επικράτεια, δηλαδή 8 για τη Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής, 9 για τη Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, 7 για τη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου, 6 για τη Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας και 7 για τη Διεύθυνση Περιφέρειας Νησιών-, με διάρκεια ισχύος των συμβάσεων 48 μήνες. 

Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός είναι στα 1.600.000.000 ευρώ και το δικαίωμα προαίρεσης, «εφόσον αυτό ασκηθεί, που δύναται να ανέλθει σε περίπτωση αύξησης κατ’ ανώτατο όριο, στο 50% του προϋπολογισμού, ήτοι στο ποσό των 800.000.000 ευρώ». Με το +50% του δικαιώματος προαίρεσης το σύνολο του προϋπολογισμού φτάνει τα 2.400.000.000 ευρώ.

Στόχος είναι να μπορέσει το δίκτυο διανομής να επιτελέσει το ρόλο που καλείται να παίξει στην ενεργειακή μετάβαση, «θωρακίζοντάς» το παράλληλα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που ήδη προκαλεί και στη χώρα μας η κλιματική αλλαγή. 

 

Χάρης Αποσπόρης 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου