Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ / Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το ξεπούλημά της

ΔΕΗ

Την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα οδηγήσει στην μείωση του πλειοψηφικού ποσοστού του Δημοσίου, υπέρ ιδιωτών επενδυτών.

Στην σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της

ΔΕΗ ανακοινώθηκε ότι θα εκδοθούν από 130 έως 150 εκατομμύρια νέες μετοχές, ανεβάζοντας το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας από 322.400.000 ευρώ έως 372.000.000 ευρώ.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα κυμανθεί από 8,5 έως 9 ευρώ. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι θα αντληθούν κεφάλαια από κατ' ελάχιστον 1,105 δισ έως 1,350 δισ ευρώ κατά μέγιστο.

Το 15% των νέων μετοχών θα επιμεριστεί στους επενδυτές εσωτερικού δηλαδή στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς και το 85% στους ξένους επενδυτές στο πλαίσιο της ιδιωτικής τοποθέτησης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή του αμερικανικού fund, CVC Capital με 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ, αξίας έως 395 εκατ και με τιμή μέχρι 9 ευρώ ανά μετοχή -συμφωνία που εγκρίθηκε επίσης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ, Ν. Φωτόπουλος και Π. Καραλευθέρης καταψήφισαν τις αποφάσεις για την ΑΜΚ.

Ως προς τη διαδικασία, απόψε αποστέλλεται το Ενημερωτικό Δελτίο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου αναμένεται η έγκρισή του και το διεθνές βιβλίο προσφορών για εκτός Ελλάδας επενδυτές εκτιμάται ότι θα ανοίξει από την Τρίτη 2 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου (τρεις ημέρες). Το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

 

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου