Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Έντονη δυσαρέσκεια κατά της ΔΕΗ για τις προσλήψεις στη Ρόδο

Έντονη δυσαρέσκεια κατά της ΔΕΗ για τις προσλήψεις στη Ρόδο

Την απογοήτευσή τους για τη…στάση του κ. Γιώργου Στάσση, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, σχετικά με το θέμα της πρόταξης του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις στα δύο εργοστάσια της Επιχείρησης στη Ρόδο, εκφράζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, ο οποίος προειδοποιεί ακόμα και για

κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, τοποθετούμενος για το θέμα αυτό σε δηλώσεις του χθες, ο τελευταίος θύμισε, καταρχάς, ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει αναδείξει και έχει πρωτοστατήσει το ΕΚΡ από την πρώτη στιγμή, αλλα δυστυχώς οι προσπάθειες του για να κλειστεί  ένα ραντεβού διά ζώσης με τον κ. Στάσση, δεν έχουν καρποφορήσει, 

«Η αδιαφορία τόσο προς το Εργατικό Κέντρο αλλά και προς την τοπική κοινωνία του κ. Στάσση, είναι πρωτόγνωρη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που δεν δέχεται  τουλάχιστον να συναντήσει τους φορείς και να ακούσει από κοντά τους προβληματισμούς μας», είπε και θύμισε ότι και τις τελευταίες ημέρες έστειλαν ένα μήνυμα και μία επιστολή στους βουλευτές που συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε το ΕΚΡ, ώστε να ενεργοποιηθούν και να κλείσουν οι ίδιοι το ραντεβού με τον κ. Στάσση ώστε «επιτέλους να μάθουμε από κοντά εάν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουμε ότι ο κ. Στάσσης δεν υπολογίζει καθόλου τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας», όπως είπε.

Και συνέχισε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ: «Εάν αυτό αληθεύει, να μας το πει ο ίδιος και από εκεί και πέρα έχουμε αποφασίσει, μαζί με τα τοπικά συμβούλια της Κατταβιάς, της Σορωνής και του Θεολόγου, τις ανάλογες δράσεις και αντιδράσεις ώστε ο κ. Στάσσης να καταλάβει ότι πρέπει να υπολογίζει την τοπική κοινωνία και η ΔΕΗ πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της τις οποίες η ίδια είχε πει και είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει από την υπογραφή για την κατασκευή των εργοστασίων».

Όσο για τις κινητοποιήσεις είπε ότι είναι το επόμενο στάδιο αφού μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις με πέντε συναντήσεις, συσκέψεις, έχουν στείλει…άπειρες επιστολές στον κ. Στάσση ο οποίος, όπως είπε, δεν έχει απαντήσει ευθέως ποτέ στο ΕΚΡ. Σύμφωνα με τον κ. Εγγλέζο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ απαντάει μέσω βουλευτών αλλά οι απαντήσεις είναι «παραπλανητικές και αόριστες».

Και κατέληξε λέγοντας ο Πρόεδρος του ΕΚΡ:  «Η ουσία είναι μία, ότι: στην προκήρυξη που θα βγει τις επόμενες ημέρες, δεν προτάσσεται το κριτήριο της εντοπιότητας, απλώς μοριοδοτείται. Αυτό σημαίνει ότι κανένας νέος της περιοχής μας δεν θα μπορέσει να πιάσει δουλειά στα εργοστάσια της ΔΕΗ. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέμε και σ’ αυτό το κομμάτι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και ό,τι αποφασίσουν τα τοπικά συμβούλια της Κατταβιάς, της Σορωνής και του Θεολόγου».

Ο κ. Χαροκόπος

Σε δηλώσεις του, επίσης χθες, ο Πρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΗ, «Ζευς» καθώς και οργανωτικός γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας του ΕΚΡ, κ. Μιχάλης Χαροκόπος, αναφερόμενος στις προσλήψεις στα εργοστάσια της Νότιας Ροδίου και του ΑΗΣ Σορωνής, είπε ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο καλή καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Για την εντοπιότητα, και ως Σωματείο, και ως ΕΚΡ αλλά και ως τοπική κοινωνία, υποστηρίζουν ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνουν με κριτήριο την εντοπιότητα και όχι με κριτήριο τη μοριοδότηση η οποία έχει να κάνει με 50 μόρια ενώ η συνέντευξη με 300 μόρια. Αυτό σημαίνει ότι η τοπική κοινωνία, κατά 90% δεν είναι σίγουρο αν θα εργάζεται στα εργοστάσια της Ρόδου.

Όπως είπε, από τον Δήμο και την Περιφέρεια, που έχουν πάρει ομόφωνες αποφάσεις και στηρίζουν να προτάσσονται οι ενδιαφερόμενοι από την τοπική κοινωνία, ελπίζουν κάτι να κάνουν οι βουλευτές αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.

σο για τις ανάγκες σε προσωπικό στα εργοστάσια της Ρόδου,  σύμφωνα με τον κ. Χαροκόπο, το 80% του προσωπικού στη Σορωνή έχει πάνω από 35 χρόνια υπηρεσίας, δηλαδή έχει μία ηλικία 53-55 ετών. Οι ελλείψεις σε τρία χρόνια στο εργοστάσιο αυτό, το παλιό δηλαδή, υπολογίζεται ότι θα υπερβούν το 70%.

Στην Κατταβιά το νέο εργοστάσιο έπρεπε να λειτουργεί  με 90 άτομα και είναι γύρω στα 40 άτομα και με κάποιους εκτός έδρας, οι οποίοι, όπως είιπε, αμείβονται με 120 ευρώ την ημέρα επιπλέον του μισθού.

Η προκήρυξη προβλέπει την πρόσληψη 17 ατόμων περίπου για τον ΑΗΣ Σορωνής και γύρω στα 33 άτομα για την Κατταβιά, όλα ΔΕ ωστόσο οι ανάγκες είναι για ΠΕ.

 

www.rodiaki.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου