Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΗ: Στα 3 δισ. ευρώ τα κεφάλαια για την ΑΜΚ, σήμερα συνεδριάζει το CVC


Τρέχουν οι εξελίξεις γύρω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Τη στιγμή που έχουν πέσει στο τραπέζι πάνω από 3 δισ. ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα συνεδριάζει το  διοικητικό συμβούλιο του fund CVC προκειμένου να μπει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Οι πληροφορίες θέλουν το fund, που έχει ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά (Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Ιασώ General κλπ.), να έχει πρόθεση να

αποκτήσει το 10% της ΔΕΗ μέσω της αύξησης.

Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο προσφορών προγραμματίζεται να ανοίξει το τριήμερο 2, 3 και 4 Νοεμβρίου.

Κι αυτό διότι προέχει η… βάσανος -αναγκαστική ωστόσο- της γραφειοκρατίας.

Μεταξύ 25-27 Οκτωβρίου συγκροτείται το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, κατά το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η απόφαση της γενικής συνέλευσης της 19/10 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αμέσως μετά αποστέλλεται το ενημερωτικό δελτίο που συνοδεύει την αύξηση με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη χρήση των κεφαλαί Οι πληροφορίες θέλουν το fund, που έχει ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά (Εθνική Ασφαλιστική, Vivartia, Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Ιασώ General κλπ.), να έχει πρόθεση να αποκτήσει το 10% της ΔΕΗ μέσω της αύξησης.

Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο προσφορών προγραμματίζεται να ανοίξει το τριήμερο 2, 3 και 4 Νοεμβρίου.

Κι αυτό διότι προέχει η… βάσανος -αναγκαστική ωστόσο- της γραφειοκρατίας.

Μεταξύ 25-27 Οκτωβρίου συγκροτείται το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, κατά το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η απόφαση της γενικής συνέλευσης της 19/10 για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αμέσως μετά αποστέλλεται το ενημερωτικό δελτίο που συνοδεύει την αύξηση με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη χρήση των κεφαλαίων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η σχετική αλληλογραφία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ξεκινήσει ήδη και εκτός απροόπτου μέχρι την Δευτέρα 1/11, αναμένεται η τυπική έγκριση από την οδό Κολοκοτρώνη (σ.σ. η έδρα της Κεφαλαιαγοράς).

Στις αρχές Νοεμβρίου λοιπόν, μέσα στην πρώτη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το οποίο, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η ζήτηση είναι μεγάλη.

Αναλόγως θα καθοριστεί και η στάση του Δημοσίου.

Όπως σχολίαζαν κύκλοι της αγοράς, το Δημόσιο αναδεικνύεται στον μεγάλο μπαλαντέρ της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ. Κυρίως, ως προς το αν θα μειωθεί η συμμετοχή του στο 34% χωρίς να βάλει λεφτά ή αν θα διατηρήσει τη συμμετοχή του στο 34% βάζοντας λεφτά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Δημόσιο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του ως πλειοψηφών μέτοχος του 51% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Κύκλοι της αγοράς εξηγούν ότι υπάρχουν δύο σενάρια και μία παραδοχή. Η παραδοχή είναι ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκατ. ευρώ θα πρέπει να θεωρείται ξεπερασμένη.

Το mononews.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι «το Δημόσιο θα κάνει ότι πρέπει για να κρατήσει τη συμμετοχή του 34% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Η δήλωση αυτή και μόνο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το κράτος να βάλει λεφτά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


https://www.mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου