Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Νίκος Φωτόπουλος ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ

Φωτόπουλος: Τέλος στη σπίλωση στελεχών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Έπαψε οριστικά η  δίωξη

Συναδέλφισσες, -φοι 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Επιχείρησης εγκρίθηκε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους συναδέλφους που δεν ανήκουν στη δύναμη του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Για αυτούς τους συναδέλφους μας είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τις 30/7. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι το νέο πρόγραμμα διαχωρίζει το προσωπικό με βάση το

χώρο στον οποίο εργάζονται δημιουργώντας και νέες αδικίες. Πιο συγκεκριμένα το νέο πρόγραμμα δεν αφορά-εξαιρεί τους συναδέλφους που υπάγονται: 

• στη δύναμη των Κλάδων Θερμικής Παραγωγής (ΑΗΣ) της ΔΕΘΥΠ, 

• στη δύναμη των Κλάδων Συγκροτημάτων ΥΗΣ και των ανεξάρτητων ΥΗΣ της ΔΕΘΥΠ, 

• στη δύναμη της ΔΕΠΑΝ, 

• στη δύναμη του Τομέα Μετρήσεων & απόδοσης ΘΗΣ και του Τομέα Κεντρικής Συντήρησης ΘΗΣ Νότιας Ελλάδας της ΔΥΔΠ, 

• στη δύναμη των Κλιμακίων Επίβλεψης Έργων (ΚΕΨΕ) της ΔΜΚΥ, 

Προσωπικά, χωρίς να προσπερνώ με ένα εύκολο τρόπο τα επιχειρήματα της Διοίκησης, αυτό το θεωρώ (και είναι) ΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. 

Το επισήμανα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε. 

Για το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος προφανώς και θα ενημερωθείτε από την αρμόδια Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων. Το μόνο που θέλω να προσθέσω ενημερωτικά είναι ότι σε αυτό το πρόγραμμα με τις εξαιρέσεις που ανέφερα παραπάνω μπορούν εφόσον το επιθυμούν να ενταχθούν οι συνάδελφοι που είναι 50 ετών και πάνω, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμπληρώνουν την ηλικία των 50 ετών έως το τέλος του χρόνου ανεξαρτήτως θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αρκεί να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 15 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στην Επιχείρηση ως το τέλος του χρόνου. 

Ο μέσος όρος του κίνητρου εθελουσίας εξόδου είναι περί τα 27.000€. Η αποζημίωση των 15.000€ δεν έχει καμία σχέση με το ποσό της εθελουσίας και καταβάλλεται στον κάθε συνάδελφο με την αποχώρησή του.

 

Νίκος Φωτόπουλος 

Μέλος ΔΣ ΔΕΗ ΑΕ 

Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου