Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Ρόδος: Απερρίφθη το αίτημα για σύγκληση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής σχετικά με το νέο υποσταθμό

Αποτέλεσμα εικόνας για ροδος 
Απορρίφθηκε χτες το αίτημα των επικεφαλής και των τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, οι οποίοι μαζί με εκπρόσωπο των κατοίκων από τα ‘Μαράσια’ είχαν ζητήσει εγγράφως από τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μανδρακό, την σύγκληση εντός του Αυγούστου, της «Διαπαραταξιακής Επιτροπής Εξέτασης Εναλλακτικών Προτάσεων για την εγκατάσταση από τη ΔΕΔΔΗΕ νέου Υποσταθμού».
Η απάντηση της δημοτικής αρχής Ρόδου ήταν όμως αρνητική καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ‘αφενός δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά της ΔΕΔΔΗΕ, ούτε και χρονικά περιθώρια για να έρθουν εδώ εκπρόσωποί της’.
Το σχετικό αίτημα υπέγραφαν οι επικεφαλής της μειοψηφίας κ.κ. Στράτος Καρίκης, Χατζής Χατζηευθυμίου, Γιώργος Υψηλάντης και Τάκης Πότσος καθώς και ο κ. Φιλήμονας Κωνσταντινίδης ως εκπρόσωπος του «Αναπτυξιακού Πολιτιστικού και περιβαλλοντικού Συλλόγου κατοίκων Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου και Αγίου Γεωργίου».
Μάλιστα, είχαν ζητήσει να συγκληθεί η διαπαραταξιακή για το θέμα του υποσταθμού, υπό την αρχική σύνθεσή της, κατά το διάστημα μεταξύ 2 και 10 Αυγούστου.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουλίου, συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή με θέμα την κατασκευή υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ που θα καλύπτει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του νησιού της Ρόδου.
Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχε εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ, εξετάστηκε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου να προταθούν εναλλακτικές θέσεις κατασκευής του υποσταθμού, πλην αυτής του Αγίου Νικολάου στην οποία εξακολουθεί να εμμένει η ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και θέσεων εντός του πολεοδομικού ιστού.
Παρά το γεγονός πως όλες οι πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης που υπαγορεύει η προοπτική ενεργειακής αναβάθμισης της Ρόδου και ιδιαιτέρως της εξασφάλισης της ασφαλούς, επαρκούς, και σταθερής ηλεκτροδότησης της πόλης, τα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ, επέμεναν ότι η περιοχή του Αγίου Νικολάου, είναι η ενδεδειγμένη και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία των κατοίκων.
Στην ίδια συνεδρίαση, ενώ παρουσιάστηκαν και οι εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία του Σταθμού στο Κτήμα ΚΑΪΡ, ή στα παλαιά σφαγεία, ή στη μαρίνα, ή στην περιοχή του αθλητικού κέντρου Καλλιπάτειρα, ή στο Φυτώριο, τα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ προέβαλαν επιχειρήματα για αδυναμίες τεχνικές, περιβαλλοντικές, ιδιοκτησιακού καθεστώτος και κυρίως έγκαιρης υλοποίησης του έργου. Έκτοτε, δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη.
Πάντως, πληροφορίες της «δ» αναφέρουν ότι η μειοψηφία ενδέχεται να επαναφέρει το θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου 2016.
(Δημοκρατική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου