Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΡΑΕ: Έγκριση των τιμολογίων της ΔΕΗ ως Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας και Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου

 
Η ΡΑΕ με σημερινές της αποφάσεις ενέκρινε τα τιμολόγια της ΔΕΗ ως Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας και Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη απόφαση προβλέπει την έγκριση του ποσοστού προσαύξησης επί των τιμολογίων προμήθειας (ανταγωνιστικών χρεώσεων) της ΔΕΗ, ως Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, για το τέταρτο έτος παροχής της υπηρεσίας, ως εξής: 10% επί των εν ισχύ τιμολογίων των συγκεκριμένων κατηγοριών πελατών ΧΤ της
ΔΕΗ Α.Ε. (οικιακοί πελάτες, καθώς και μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι και 25kVA). Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι παροχής της υπηρεσίας σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 115/ 2013 απόφαση ΡΑΕ. 
Η δεύτερη απόφαση προβλέπει την έγκριση των ποσοστών προσαύξησης επί των τιμολογίων προμήθειας (ανταγωνιστικών χρεώσεων) της ΔΕΗ Α.Ε., ως Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου Ηλεκτρικής Ενέργειας, για το τέταρτο έτος παροχής της υπηρεσίας, ως εξής: (α) 5% για πελάτες ΥΤ επί του κόστους χονδρεμπορικής αγοράς (β) 10% για πελάτες ΜΤ επί των εν ισχύ τιμολογίων πελατών ΜΤ της ΔΕΗ Α.Ε. και (γ) 10% για πελάτες ΧΤ επί των εν ισχύ τιμολογίων πελατών ΧΤ της ΔΕΗ Α.Ε. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι όροι παροχής της υπηρεσίας σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 114/ 2013 απόφαση ΡΑΕ.
Σημειώνεται ότι ο Προμηθευτής Καθολικής Υπηρεσίας ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο Προμηθευτής που υποχρεούται να προμηθεύει Μικρούς Πελάτες (Οικιακούς Πελάτες ανεξαρτήτως ισχύος και μη Οικιακούς με ισχύ παροχής μέχρι και 25 kVA), οι οποίοι, μετά την παύση εκπροσώπησης από τον τελευταίο Προμηθευτή τους ή τη λήξη της περιόδου προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, : 
α) έχουν αδρανήσει σχετικά με το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Προμηθευτή
β) αδυνατούν να βρουν Προμηθευτή στην απελευθερωμένη αγορά με τους υφιστάμενους εμπορικούς όρους. 
Ο Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου ηλεκτρικής ενέργειας είναι ο Προμηθευτής που υποχρεούται να προμηθεύει Πελάτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από Προμηθευτή, λόγω υπαιτιότητας του μέχρι πρότινος Προμηθευτή τους, η οποία έχει οδηγήσει στη διαγραφή τους από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε). Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους. 
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 114/2013 Απόφαση της ΡΑΕ, η ΔΕΗ ορίστηκε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου, για περίοδο πέντε (5) ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου