Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Με την ...αστυνομία απάντησε ο Δήμος Εορδαίας στη νέα προσπάθεια της ΔΕΗ να γκρεμίσει παλιά κτήρια στο ΛΚΔΜ (video)

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ: ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΊ

Με την αστυνομία και συγκεκριμένα διαταγή διακοπής εργασιών που κοινοποιήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, αντέδρασε ο δήμος Εορδαίας στην νέα προσπάθεια της ΔΕΗ (σήμερα το πρωί) να γκρεμίσει παλιά κτήρια στο ΛΚΔΜ και

συγκεκριμένα στο κτήριο δίπλα από τη διοικητήριο.

Όπως είπε ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του "Π.Λ.", δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεννόησης από πλευράς ΔΕΗ, με τον Δήμο Εορδαίας να ζητάει μετ ' επιτάσεως σχέδιο για την αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς , η οποία είναι "περιουσία" της περιοχής, όπως τόνισε.
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως: "Σήμερα είχαμε μια πληροφορία ότι η ΔΕΗ μονομερώς, μια τακτική της τον τελευταίο καιρό, προσπάθησε να γκρεμίσει κάποια κτίσματα που είναι γύρω από το διοικητήριο στο βιομηχανικό. Μετά την πληροφόρηση που είχαμε και επειδή δεν τηρήθηκαν όλες τιε προβλεπόμενες διαδικασίες που θα έπρεπε. Στείλαμε την Υπηρεσία Δόμησης για να ενεργήσει αναλόγως, Σε πρώτη φάση δεν επετράπη η είσοδος, αφού όμως τους ενημερώσαμε ότι θα ενημερώσουμε την αστυνομία, άφησαν τους υπαλλήλους να εισέλθουν, είδαν ότι ξεκίνησαν κατεδαφίσεις και άμεσα η υπηρεσία έκανε διακοπή εργασιών , την οποία κοινοποίησε στο Αστυνομικό Τμήμα".
"Τον τελευταίο καιρό δεν μπορούμε καν να επικοινωνήσουμε με τη ΔΕΗ" προσέθεσε ο δήμαρχος, λέγοντας πως διαφωνεί με οποιαδήποτε απόφαση κατεδάφισης αν δεν γίνει πρώτα ένας συνολικός σχεδιασμός που θα διασφαλίσει τι θα γίνει με όλα τα κτήρια της ΔΕΗ, που αποτελούν βιομηχανική κληρονομιά. "Η ΔΕΗ μονομερώς προχωράει σε ενέργειες που δεν δικαιούται, γιατί είναι περιουσία της περιοχής, που έβαλε πολλές φορές πλάτες. Αυτό δεν μπορεί να απαξιώνεται από τη ΔΕΗ, που οφείλει την ύπαρξή της σε εμάς. Η ΔΕΗ θα πρέπει να επιχειρήσει να κάνει συνολικό σχεδιασμό, για να συνεννοηθούμε. Υπάρχει αδιαλλαξία, ενώ αυτή προχωράει μόνη της σε ενέργειες" ανέφερε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος.
Μάλιστα ο δήμος Εορδαίας πέρα από τις τηλεφωνικές προσπάθειες επικοινωνίας έστειλε και τρία έγγραφα προς τη ΔΕΗ, με  το πρώτο μόνο να απαντήθηκε, λέγοντας πως η επιχείρηση θα προχωρήσει στις κατεδαφίσεις. Μάλιστα αντί  απάντησης η ΔΕΗ κοινοποίησε με δικαστικό επιμελητή να οριστεί επιβλέποντας από πλευράς δήμου στις κατεδαφίσεις.
Θυμίζουμε ότι προ μηνών είχε γκρεμιστεί από τη ΔΕΗ το πρώην κτήριο του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ, γεγονός που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου