Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Διπλό ενδιαφέρον από την Ιταλία για τον ΑΔΜΗΕ

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ που είναι προς πώληση

Το ιταλικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας Terna, από κοινού με το Ταμείο Υποδομών (Fondi Italiani per le Infrastrutture) θα κάνουν προσφορά για την απόκτηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, που είναι προς πώληση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.


Το 51% της ΔΕΗ ανήκει στο ελληνικό κράτος, που επιδιώκει να ολοκληρώσει αυτήν την προσφορά, ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουν στην πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ, όπως ζητήθηκε από τους δανειστές της Αθήνας, τον περασμένο Αύγουστο, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, υπάρχουν οι προτάσεις των Terna - F2i, της γαλλικής RTE και του κινεζικού κρατικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Πριν τον τερματισμό της πρώτης προσφοράς για την πώληση του 66% της ΔΕΗ, από την ελληνική κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο του 2015, το ιταλικό δίκτυο Terna ήταν ο επικρατέστερος "παίκτης".

Μεταξύ άλλων, το Reuters σημειώνει, ότι ο ΑΔΜΗΕ είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία περίπου 11.000 χιλιομέτρων καλωδίων υψηλής τάσης, που μεταφέρουν ηλεκτρισμό σε όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου