Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ «ΓΛΥΚΟΚΟΙΤΑΖΕΙ» ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΟΣΣΟΣ 
Η ενδιαφερόμενη πολυεθνική συναντά προς το παρόν την κατηγορηματική άρνηση του αρμόδιου υπουργού ΠΕΝ, κ. Πάνου Σκουρλέτη.
Η πληροφορία κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, από συνήθως έγκυρες πηγές, περί τα ενεργειακά κι εξ αυτού του λόγου αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Τι αναφέρει; Ότι η γαλλική πολυεθνική EDF ενδιαφέρεται και για την περίπτωση του πακέτου (17%) μετοχών της ΔΕΗ, που θα βγάλει άμεσα προς πώληση το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων (ΤΑΙΠΕΔ) στην Ελλάδα! Πρόκειται για ένα deal το οποίο προβλέπεται στο πλαίσιο της α' αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, αλλά συναντά προς το παρόν την κατηγορηματική άρνηση του αρμόδιου υπουργού, κ. Πάνου Σκουρλέτη.
Ο τελευταίος, ως γνωστόν, αντιδρά σχεδόν σε όλες τις αποκρατικοποιήσεις που τον αφορούν. Για παράδειγμα, έχει αντιδράσει στην πώληση του ΔΕΣΦΑ, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η αζέρικη Socar που είχε επιλεγεί, να αποχωρήσει. Αντιδρά και για την περίπτωση του ΑΔΜΗΕ, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν προκάλεσε μείζον θέμα και με την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός.
Σε ό,τι αφορά στη ΔΕΗ, αν και η εποχή δεν είναι και η καλύτερη για την EDF, ιδιαίτερα μετά την απροσδόκητη εξέλιξη που είχε το Hinkley Point nuclear project στη Μ. Βρετανία, το πιθανότερο είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα επιμείνει. Γεγονός που αυτόματα ανεβάζει τις προσδοκίες από το deal. Το ζητούμενο όμως είναι αν θα το αφήσει να υλοποιηθεί ο εποπτεύων υπουργός.

Πηγή: http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου