Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Αδαμίδης: Έρχονται 170 προσλήψεις στη ΔΕΗ χωρίς κριτήριο εντοπιότητας


Ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ενημέρωσε διαδικτυακά για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας . Κάθε συλλογική σύμβαση είναι προϊόν συλλογικής εργασίας όλων των εμπλεκομένων , της ΓΕΝΟΠ και των πρωτοβάθμιων σωματείων , όπως ανέφερε. Η σύμβαση του 2021 , πάρθηκε ομόφωνα . Δεν είναι το ίδιο κατά τη γνώμη του να διαπραγματεύεσαι με τη διοίκηση με

τους υπολογιστές . «Είναι λάθος να υποστηρίζουν κάποιοι ότι έγινε βεβιασμένα συνέχισε .Είναι μια ικανοποιητική σύμβαση που δεν λύνει το σύνολο των προβλημάτων με την πλειοψηφία των συναδέλφων να συμφωνούν. Έχει ένα θετικό πρόσημο που πατάει στη σύμβαση του 2018».

Λόγο έκανε και για το ποιοι δικαιούνται την αναδρομικότητα των 17 μηνών και ήταν κάτω από το πλαφόν . Αναφορά έγινε και για το θεσμοθετημένο επίδομα των 60 ευρώ σε που στο σύνολο ξεπερνά κάποια εκ ευρώ . «Αν κάποιος τον Ιανουάριο του 2019 ήταν στο πλαφόν, δεν λαμβάνει αναδρομικά είτε είναι εν ενεργεία είτε συνταξιούχος».

Αναφορά έγινε και για το θεσμοθετημένο επίδομα των 60 ευρώ σε που στο σύνολο ξεπερνά κάποια εκ ευρώ.

Τα χρήματα που θα μπουν για το τροφείο στις 15 Απριλίου στην κάρτα θα πρέπει να έχουν καταναλωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου. Επίσης όσοι ήταν εκτός υπηρεσίας λόγω ειδικής άδειας ως ευπαθείς ομάδες θα τους επιστραφούν οι παρακρατήσεις υπερ των βαρέων και υπερβαρέων για το συγκεκριμένο διάστημα. Συνταξιοδοτικά δεν δημιουργείται πρόβλημα για κατοχύρωση ή θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Η εταιρεία είναι έτοιμη να συζητήσει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους μετά την απόσυρση του ΑΗΣ Καρδιάς και ορυχείου Καρδιάς. Συζητιέται η επανάληψη του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης με κάποια ηλικιακά όρια ανεξαρτήτου συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Πρόταση του Γιώργου Αδαμίδη είναι να μην φεύγουν σε τέτοιες ηλικίες οι εργαζόμενοι αναμένοντας τον Ιούλιο την απόφαση της κυβέρνησης με μπόνους 20.000 ως κίνητρο επιχείρησης πλέον 15.000 ευρώ της αποζημίωσης απόλυσης .

Για την καθυστέρηση των κλιμακίων πρέπει να τρέξει η γρήγορα η ΔΕΗ όταν ακόμα οι αξιολογήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζητά προσλήψεις όταν το προσωπικό είναι κάτω από 15.000.Έχει παρθεί απόφαση στο ΔΕΔΔΗΕ για διαγωνισμό 664 θέσεων αορίστου χρόνου και 170 προλήψεις στη ΔΕΗ. Δεν θα υπάρχει εντοπιότητα και σε αυτές τις προσλήψεις .

«Σήμερα στη ΔΕΗ , στον ΑΔΜΗΕ ειδικά επειδή δεν γίνονται προσλήψεις σε καίρια πόστα , άρχισαν να προσλαμβάνονται συνάδερφοι με μπλοκάκι κάτι που δημιουργεί προβλήματα στη συνοχή των εργαζομένων και στα μισθολογικά», σημείωσε κ.Αδαμίδης . Αυτοί αμείβονται καλύτερα από το τακτικό προσωπικό. «Αν αύριο έρθει ένας τεχνίτης με σχεδόν μηδενικό χρονοεπίδομα, θα ενταχθεί στο μισθολόγιο της εταιρείας χωρίς προοπτική. Να φτιάξουμε ένα νέο μισθολόγιο με προοπτική και συνθήκες για παλιούς και νέους όταν ακόμα υπάρχει πρόβλημα με τους συναδέλφους του 2016» με τους παλιούς φυσικά να μην τους συμφέρει να ενταχθούν σε αυτό.

(της Ιωάννας Παπαδημητρίου, Πρωινός Λόγος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου