Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Στήριξη από τους φορείς της Ροδόπης στη νέα μονάδα αερίου της ΔΕΗ - Πολλαπλά πλεονεκτήματα για την περιοχή


Με ψήφισμά τους, οι φορείς της Ροδόπης εξέφρασαν τη στήριξή τους προς την υλοποίηση της νέας μονάδας φυσικού αερίου που σχεδιάζει η ΔΕΗ στην Κομοτηνή.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η μονάδα έλαβε άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ και προορίζεται να εγκατασταθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο της

ΔΕΗ εντός ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Οι φορείς ανέφεραν σχετικά ότι τα οφέλη από τη συγκεκριμένη επένδυση θα είναι πολλαπλά καθώς η περιοχή θα καταστεί ενεργειακός κόμβος αφού εκτός από τη μονάδα της ΔΕΗ, σε στάδιο υλοποίησης βρίσκεται και η μονάδα της Τέρνα για την οποία έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες.

Παράλληλα, τονίζουν ότι θα υπάρξει δημιουργία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής, όσο και της λειτουργίας. Τέλος, σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί νέα πνοή στην "πεθαμένη" ΒΙΠΕ Κομοτηνής ώστε να αποτελέσει πόλο επενδύσεων.

Πέραν αυτών, οι φορείς εκτιμούν ότι η επένδυση θα είναι οικονομικά συμφέρουσα και για τη ΔΕΗ αφού υπάρχουν οι υποδομές από την πρώτη μονάδα που είναι ήδη εγκατεστημένη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και έτσι το κόστος θα είναι μικρότερο σε σύγκριση με την κατασκευή της αλλού.

 

Χάρης Αποσπόρης

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου