Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Α.Ρ.Κ.Ε. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ Α.Ε. Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων - Προχωρούν τις ιδιωτικοποιήσεις για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα

Logo ΑΡΚΕ

Καθημερινά, η Κυβέρνηση μας δείχνει ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που είχε επιλέξει να εφαρμόσει από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε την διακυβέρνηση  της χώρας ( με τους ίδιους ή αλλάζοντας υπουργούς, όπως έγινε στην περίπτωση του υπουργείου ενέργειας με την αλλαγή του κ. Χατζηδάκη με τον κ. Σκρέκα), προχωράει, χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες και τη

ζημιά που γίνεται στη χώρα και στους πολίτες αυτής της χώρας, στις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα και όχι για ανάπτυξη όπως και ισχυριζόταν.

Μία από αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις  είναι και η παραχώρηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, (κάνοντας προχθές η διοίκηση της ΔΕΗ ένα βήμα προς την υλοποίηση της)  προκρίνοντας τους εννέα πιο επίδοξους αγοραστές του πακέτου

Μία ιδιωτικοποίηση, που ακόμα δεν μας έχουν εξηγήσει σε τί θα χρησιμεύσει στη χώρα, όταν είναι φυσικό μονοπώλιο και μπορεί από μόνη της να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα και να αποφέρει και μεγάλα κέρδη στην Επιχείρηση

Η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ το μόνο που μπορεί επιτύχει είναι να κάνει πλουσιότερα κάποια επενδυτικά funds, αφού εξαρχής έχει εξασφαλισμένα κέρδη και με τον ερχομό του 5G η αξία του ΔΕΔΔΗΕ πολλαπλασιάζεται.

Με την απολιγνιτοποίηση, το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, το πούλημα των  ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, η Κυβέρνηση παραδίδει την ενέργεια της χώρας και τα δίκτυα στα ιδιωτικά συμφέροντα με ό,τι αυτό σημαίνει για τη χώρα σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο αλλά και με τραγικές συνέπειες για τους καταναλωτές.

Παράλληλα βλέπουμε ότι το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της Κυβέρνησης προχωράει και σε ό,τι έχει να κάνει και με τα εργασιακά

Ο Υπουργός εργασίας κ. Χατζηδάκης αφού έβαλε σε τροχιά κλεισίματος τις λιγνιτικές μονάδες προς όφελος του Φ.Α. και των συμφερόντων που αυτό εξυπηρετεί και αφού εξασφάλισε τις διαδικασίες για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ μεταπήδησε στο υπουργείο εργασίας για να συνεχίσει εκεί το νεοφιλελεύθερο έργο του.

Για να διαλύσει ότι υπάρχει από εργασιακά δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις ετοιμάζοντας νόμο που θα φέρει άμεσα στη βουλή που θα καταργεί οκτάωρο, πενθήμερη εργασία,πληρωμή υπερωριών και συνδικαλιστικά δικαιώματα, για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζει. 

Συναδέλφοι – σσες.

 Η Κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, (κατάσταση που κάνει τους εργαζόμενους να έχουν μειωμένες αντιδράσεις) νομοθετεί σε βάρος όλων των εργαζομένων, προωθώντας σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Εμείς τί θα κάνουμε;  θα τους κοιτάμε  πίσω από τα κλειστά παράθυρα του σπιτιού μας, όπου μας έχουν κλείσει λόγω επιδημίας ή θα πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα σχέδια;

Εμείς θεωρούμε ότι η αντίδρασή μας είναι επιβεβλημένη.

 Οι συνδικαλιστικοί φορείς που εκφράζουν τους εργαζόμενους (ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες – Ε.Κ. και πρωτοβάθμια σωματεία) να οργανώσουν μέτωπο απέναντι σε όλα αυτά και να αποτρέψουμε την υλοποίησή των σχεδιασμών. 

Όποιος δεν το κάνει, φέρει ευθύνη και θα απολογηθεί στους εργαζόμενους.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ  



Υ.Γ. Συναδέλφοι-σσες επειδή παρατηρήθηκε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ανακοίνωση του  ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ χωρίς τα όργανά της να γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ανακοίνωση και να μην έχει εκδοθεί από το Γραφείο Τύπου, προς γνώση και συμμόρφωση αυτών που εξέδωσαν αυτή την ανακοίνωση, θυμίζουμε ότι το ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ, εκφράζεται από συγκεκριμένα όργανα τα οποία βγήκαν μέσα από διαδικασία και με τη σύμφωνη γνώμη όλων.

Τα όργανα αυτά είναι:

  1. Η Γραμματεία που αποτελείται από 17 μέλη και αντιπροσωπεύει, γεωγραφικά και σωματειακά, όλο του χώρο του ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.

  2. Το Γραφείο Τύπου που αποτελείται από τρία μέλη τους συντρόφους Θεοδωρόπουλο Σταμάτη, Καραμπίκα Θεοφάνη και Τομπαλίδη Άγγελο. Το Γραφείο Τύπου έχει την ευθύνη έκδοσης ανακοινώσεων, δελτίων τύπου και ότι έχει να κάνει με το επικοινωνιακό κομμάτι. 

Για ανακοινώσεις που αφορούν συγκεκριμένους χώρους  (π.χ ΓΕΝΟΠ, πρωτοβάθμια σωματεία) αφού οι σύντροφοι που ανήκουν σε αυτούς και είναι εκλεγμένοι σε αυτούς, συμφωνούν να βγάλουν για το χώρο τους ανακοίνωση, η ανακοίνωση θα βγαίνει με το όνομα του κάθε χώρου (π.χ. οι εκλεγμένοι με το ΑΡΚΕ στην ΓΕΝΟΠ, ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΑΡΚΕ ΕΤΕ κοκ) λαμβάνοντας και την ευθύνη της ανακοίνωσης.

Το να συντάσσονται ανακοινώσεις από άτομα, ομάδες, παρέες χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιοι είναι αυτοί που τις γράφουν και να χρησιμοποιούν το λογότυπου και το όνομα του ΑΡΚΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ, είναι ανήθικο και ανέντιμο.

Καλούμε τα  μέλη της παράταξης να την προστατέψουν  και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου