Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Αβέβαιες οι διαπραγματεύσεις με τις βιομηχανίες, επισημαίνει η ΔΕΗ – Τι αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της επιχείρησης

 

Μπορεί η παράταση των διαπραγματεύσεων για τα τιμολόγια της βιομηχανίας μέχρι τις 15 Ιουνίου να έδωσε το χρονικό περιθώριο για επίτευξη συμφωνίας με τη ΔΕΗ, όμως η σιγή ασυρμάτου που επικρατεί από την πλευρά της ΔΕΗ μόνο αισιοδοξα μηνύματα δεν

μεταφέρει στις βιομηχανίες της υψηλής τάσης.

Εξάλλου, η μείωση των εκπτώσεων συνέπειας και της προπληρωμής, που επιφύλαξε η ΔΕΗ για τις βιομηχανίες “πακέτο” με την παράταση, έχει επιφέρει αυξήσεις μεταξύ 4%-12%.

Ως γνωστόν, η θέση της ΔΕΗ, που έχει μεταφερθεί τόσο στους βιομηχανικούς καταναλωτές της υψηλής τάσης, όσο και στο ΥΠΕΝ, είναι ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί τιμολόγια που οδηγούν σε χρεώσεις κάτω του κόστους.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, και μάλιστα με την υπογραφή του ορκωτού ελεγκτή να την επικυρώνει, η ΔΕΗ διατυπώνει τις θέσεις αυτές και στην οικονομική έκθεση για το 2020.

Μάλιστα, στην έκθεση υπάρχει ειδικό τμήμα υπό τον τίτλο “Κίνδυνοι που σχετίζονται με τη σχέση του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρείας με βιομηχανικούς πελάτες”, όπου αναφέρονται τα εξής:

“Ο Όμιλος και η Μητρική Εταιρεία έχουν συνάψει συμβάσεις προμήθειας Η/Ε με βιομηχανικούς πελάτες Υψηλής και Μέσης Τάσης που ανήκουν σε σημαντικούς οικονομικούς για την Ελλάδα κλάδους.

Η αδυναμία των πελατών αυτών να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους Η/Ε, ή η δυνατότητά τους να συνεργασθούν με ανταγωνιστές προμηθευτές Η/Ε, ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στη χρηματοοικονομική θέση και στα αποτελέσματά τους.

Περαιτέρω, οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τους πελάτες αυτούς όσον αφορά τους οικονομικούς και άλλους όρους για την παράταση των συμβάσεων προμήθειας Η/Ε και ο αντίκτυπος του αποτελέσματος τους στην εμπορική σχέση του Ομίλου και της Μητρικής Εταιρείας με τους πελάτες αυτούς ή και γενικότερα, είναι αβέβαιο”.

 

Γιάννα Παπαδημητρίου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου