Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Φορείς Ροδόπης προς Μητσοτάκη: Να κατασκευαστεί δεύτερο εργοστάσιο ΔΕΗ στην Κομοτηνή


Απαριθμούν τα οφέλη που θα προκύψουν εάν το εργοστάσιο δημιουργηθεί στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Φορείς του νομού Ροδόπης απέστειλαν ψήφισμα στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο ζητούν την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Το ψήφισμα υπογράφουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος

Μέτιος, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Περιφερειακό Τμήμα Θράκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

Το ψήφισμα κοινοποιήθηκε πέραν του πρωθυπουργού, προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στην πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη.

Το ψήφισμα των φορέων της Ροδόπης: «Εμείς οι φορείς της Ροδόπης καλούμε την ΔΕΗ και την κυβέρνηση να προχωρήσει η πραγματοποίηση της νέας της επένδυσης στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής μετά την χορήγηση άδειας από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την παραγωγή ρεύματος με νέα μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο ισχύος 665 MW.

Τα οφέλη από την πραγματοποίησή της είναι πολλά:

  1. Η περιοχή θα καταστεί ενεργειακός κόμβος αφού εκτός από τις δύο μονάδες της ΔΕΗ, στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται και η μονάδα της ΓΕ-ΤΕΡΝΑ της οποίας εκτός από την άδεια έχουν εγκριθεί και οι περιβαλλοντικές μελέτες.
  2. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο στο στάδιο της κατασκευής της όσο και μετά με την λειτουργία της.
  3. Θα δοθεί και μια νέα πνοή στην "πεθαμένη" ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ώστε να αποτελέσει και πάλι πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Εκτός όμως από τα οφέλη που θα υπάρξουν για την περιοχή μας, πιστεύουμε ότι οικονομικά συμφέρουσα είναι και για την ίδια την ΔΕΗ, αφού υπάρχουν οι υποδομές από την πρώτη μονάδα που είναι ήδη εγκατεστημένη στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και έτσι το κόστος θα είναι μικρότερο από αυτό που θα απαιτηθεί αν αποφασίσει να κατασκευάσει την μονάδα κάπου αλλού χωρίς προϋπάρχουσες υποδομές.

Τέλος ζητούμε την συστράτευση και των φορέων του Έβρου και της Ξάνθης γιατί πιστεύουμε ότι τα οικονομικά οφέλη θα είναι πολλαπλά για όλη την Θράκη».

 

www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου