Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και Εργασίας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασιών στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Κοζάνης – Εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ

Τη διερεύνηση του θανάτου των τριών εργατών στην Εύβοια, καθώς και μέτρα  προστασίας, ζήτησαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ :: left.gr 

 Μέσα σε λίγες ημέρες ζούμε μια ακόμη τραγωδία με θύματα δύο εργαζόμενους σε εργολαβικά συνεργεία της ΔΕΗ. Είναι βαθιά η θλίψη μας και ειλικρινή τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες και τους συναδέλφους των θυμάτων του σημερινού τραγικού δυστυχήματος που έχασαν τη ζωή τους ενώ εργάζονταν στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Κοζάνης.
Τα ερωτήματα για τις καθυστερήσεις και τα ελλείμματα στα

μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, καθώς και για τη στελέχωση και τη λειτουργία του ΣΕΠΕ είναι πλέον αμείλικτα. Είναι αδιανόητο να έχουμε στη χώρα μας τόσο συχνά εργατικά ατυχήματα στον όμιλο της ΔΕΗ, του ενεργειακού πυλώνα της χώρας. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και τη Διοίκηση της ΔΕΗ να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν. Είναι προφανές ότι απαιτείται να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες για να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα και να μεριμνήσουν για τις οικογένειες των θανόντων.
Η αφωνία όμως της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΔΕΗ δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο μετά το δεύτερο τραγικό δυστύχημα, μία μόνο εβδομάδα μετά το θάνατο τριών εργαζομένων και τον βαρύ τραυματισμό ακόμη ενός, κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης του ΔΕΔΔΗΕ στην Εύβοια.
Ζητάμε να πάρει θέση άμεσα και να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας και για την επίλυση των εργασιακών ζητημάτων, ιδιαίτερα των εργολαβικών εργαζόμενων στον Όμιλο ΔΕΗ.
Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων υγείας και ασφάλειας στις εργολαβίες του Ομίλου ΔΕΗ και την άμεση ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ.
Δε θα ανεχτούμε την αφωνία και την εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ όσον αφορά τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της απουσίας κάθε ελέγχου στους ενεργειακούς φορείς που υπάγονται στην ευθύνη και τον έλεγχο του δημοσίου. Αλλάξτε πορεία άμεσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου