Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΔΕΗ: Έκλεισε με την Pimco το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών πάνω από 90 ημέρες – Αντλεί τα πρώτα 200 εκ. ευρώ

 

Στην υπογραφή της σύμβασης προχωρά η ΔΕΗ με την Pimco για το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ και συγκεκριμένα αυτής που είναι για χρέη άνω των 90 ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τα τελικά νομικά κείμενα που αποδεσμεύουν και τα πρώτα κεφάλαια από το συνολικό

συμφωνηθέν ύψος είναι έτοιμα και εγκεκριμένα από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για περίπου 14.000 σελίδες, αναφέρουν οι πληροφορίες, και απομένουν πια οι υπογραφές.

Πηγές αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα βάλει στα ταμεία της περί τα 200 από τα συνολικά 300 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα η εταιρία να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη ρευστότητα της.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έχει ήδη αντλήσει τα πρώτα 150 εκ. ευρώ από το πρώτο πακέτο της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών διάρκειας 60 ημερών. Οι καταβολές και από τις δύο τιτλοποιήσεις γίνονται τμηματικά ανάλογα με την διαχείριση των οφειλετών.

Τα έσοδα 350 εκ. ευρώ που αντλεί η ΔΕΗ από τις δύο τιτλοποιήσεις σε συνδυασμό με την άντληση των 775 εκ. ευρώ από τις δύο ομολογιακές εκδόσεις πετυχαίνει μία ανάσα ρευστότητας άνω του 1,2 δις. ευρώ για τις επόμενες επενδυτικές κινήσεις της καθώς και για την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών της.

Η δημόσια εταιρία σε συνδυασμό και με την άντληση εσόδων προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους από την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να προχωρήσει με μεγάλη ευχέρεια στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος.

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου