Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Π. Πολάκης: Να μην αφαιρεθεί η εντοπιότητα από τις προκηρύξεις της ΔΕΗ

Π. Πολάκης: Να μην αφαιρεθεί η εντοπιότητα από τις προκηρύξεις της ΔΕΗ

Η δήλωση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Την αντίδραση του σε ό,τι αφορά την αφαίρεση του κριτηρίου της εντοπιότητας από τις προκηρύξεις της ΔΕΗ, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες από τα

εργατοϋπαλληλικά κέντρα Χανίων και Ρόδου στις επικείμενες προσλήψεις προσωπικού στους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ Χανίων και Ρόδου αφαιρείται το αντισταθμιστικό μέτρο του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις, για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που οι σταθμοί αυτοί προκαλούν στις εγγύτερες περιοχές.

Ειδικά για τα Χανιά και σε ότι αφορά στον σταθμό που έχει έδρα στην περιοχή της Ξυλοκαμάρας Νεροκούρου, οι επικείμενες προσλήψεις αφορούν σε 7 μόνιμες θέσεις και 15 οκτάμηνης σύμβασης, . Για πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση του Σταθμού Παραγωγής στην συγκεκριμένη περιοχή, εκλείπει το κριτήριο εντοπιότητάς με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που υφίστανται τις συνέπειες από τη λειτουργία του να μην έχουν προβάδισμα στις προσλήψεις, όπως αυτό μέχρι τώρα ρητά προβλεπόταν.

Το θέμα αυτό δικαίως έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κατοίκους των άμεσα πληττόμενων περιοχών και με την συμπαράσταση του Συλλόγου εργαζομένων της ΔΕΗ Χανίων έχουν προβεί σε διάφορες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρους τους.

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, τάσσεται με κάθε τρόπο στο πλευρό των αδικηθέντων πολιτών, ενώ έχει ήδη καταθέσει από την 9η Απριλίου μαζί με άλλους Βουλευτές του κόμματος ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός αν προτίθεται να ενεργήσει με τρόπο ώστε να προβλεφθεί ρητά στην επικείμενη προκήρυξη το κριτήριο της εντοπιότητας. Δηλώνει δε απερίφραστα πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέλθει στο τιμόνι της χώρας θα επαναφέρει σε ισχύ το αντισταθμιστικό αυτό μέτρο, για όσο οι Σταθμοί Παραγωγής της ΔΕΗ θα υπάρχουν και θα επιβαρύνουν αστικές περιοχές και τοπικές κοινωνίες.

 

www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου