Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Γιώργος Αμυράς: Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινά η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Να το πω απλά. Το καλοκαίρι οι μπουλντόζες σκάβουν για να υπογειοποιήσουν τα καλώδια». Με αυτή τη φράση ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, διαβεβαίωσε από τη Βουλή για την προσήλωση της κυβέρνησης στην ταχεία έναρξη και ολοκλήρωση των έργων υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ σε μία σειρά από κρίσιμες περιοχές, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα

εκτεταμένου black out που προκλήθηκαν με την κακοκαιρία «Μήδεια», φέρνοντας το πρόβλημα στην επιφάνεια.  Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδου, που επισήμανε την ανάγκη άμεσων ενεργειών, ο κ. Αμυράς, είπε ότι το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι με την ανάθεσή του στους εργολάβους που εκτελούν ήδη έργα για τον ΔΕΔΔΗΕ.

«Δεν κλωτσάμε το τενεκεδάκι παρακάτω. Αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Μέσα στο καλοκαίρι ξεκινάνε οι διαδικασίες υπογειοποιήσης και από το 2022 και για μια 5ετία τα περισσότερα έργα υπογειοποίησης θα έχουν ολοκληρωθεί χάρη και στο Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.  

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τρεις κατηγορίες άμεσης προτεραιότητας είναι τα καλώδια που διέρχονται μέσα από δάση, εκείνα σε οικισμούς και περιοχές πόλεων με πυκνή βλάστηση και τρίτον οι παραδοσιακοί οικισμοί ορεινοί και σε νησιά και για λόγους αισθητικής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά του υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και οι διαδικασίες συλλογής και απομάκρυνσης μεγάλων όγκων κλαδιών που έχουν απομείνει σε διάφορα σημεία μετά τις καταστροφές της κακοκαιρίας «Μήδεια», που όπως είπε εγείρουν σημαντικούς κινδύνους με την άνοδο της θερμοκρασίας. 

 

www.reader.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου