Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Επιδιώκει κοινοπραξία για να επενδύσει στα off shore αιολικά – Ετοιμάζει για φέτος νέους διαγωνισμούς ΑΠΕ 100 MW


Τη δυναμική που αναπτύσσει ο όμιλος της ΔΕΗ με σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο χώρο της «πράσινης» ενέργειας επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής «ΔΕΗ Ανανεώσιμες».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος μιλώντας χθες σε δύο ενεργειακά συνέδρια στο «11th Annual Sustainability Forum»

της Capital Link και στο 1st Energy Conference του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκανε γνωστά τα νέα επενδυτικά πλάνα της εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτο συνεδρίου περιέγραψε τις προθέσεις της ΔΕΗ ΑΝ. να εμπλακεί στην αξιοποίηση του θαλάσσιου αιολικού δυναμικού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επενδύσεις σε στα offshore αιολικά απαιτούν μεγάλες επενδυτικές συνέργειας κι «εμείς θα επιδιώξουμε κοινοπραξία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαύρος, μιλώντας στο συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανήγγειλε επίσης την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για έργα της ΔΕΗ ΑΝ. στις ΑΠΕ συνολικής ισχύος 100 MW. Ο CEO της θυγατρικής του ομίλου της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, αρκέστηκε στο να πει πως «ένα από αυτά τα έργα θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό». Πηγές του energypress, αναφέρουν πως η εταιρία θα τρέξει… και αιολικό πάρκο.

Ο όμιλος της ΔΕΗ, όμως, προχωρά και στην εφαρμογή του σχεδίου που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Στάσσης για τη σύναψη του πρώτου πράσινου PPA στην Ελλάδα. Όπως έκανε γνωστό στο ενεργειακό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών τον Ιούλιο η ΔΕΗ με τη ΔΕΗ ΑΝ. θα είναι σε θέση να συνάψουν το συμβόλαιο με ισχύ 50 MW από το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης.  

 

Κωνσταντίνος Φιλίππου 

energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου