Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Οριστική έξοδος των ΕΛΤΑ από την προμήθεια ρεύματος το Μάιο – Επίσημη επιστολή προς τις αρχές, ειδοποίηση στους καταναλωτές να βρούν άλλο πάροχο

Οριστική έξοδος των ΕΛΤΑ από την προμήθεια ρεύματος το Μάϊο – Επίσημη επιστολή προς τις αρχές, ειδοποίηση στους καταναλωτές να βρούν άλλο πάροχο

Από τις 8 του ερχόμενου Μαΐου, περίπου τρία χρόνια μετά την αρχική απόφαση, πέφτουν οριστικά τίτλοι τέλους στα ΕΛΤΑ Ενέργεια, δηλαδή στη δραστηριοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας προς τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διακοπή της λειτουργίας για την ΕΛΤΑ-Ενέργεια ανακοίνωσε επίσημα προς το Ελληνικό Χρηματιστήριο

Ενέργειας, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και άλλους εμπλεκόμενους στην αγορά (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ), η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

 

Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει αφήσει σε «αυτόματο πιλότο» την ενασχόληση με την προμήθεια ρεύματος, μη συμμετέχοντας στο μηνιαίο ανταγωνισμό των εταιρειών για την ανακοίνωση τιμολογίων του επόμενου μήνα, ενώ ακόμα και η έκδοση λογαριασμών προς τους πελάτες της γίνεται με μεγάλες καθυστερήσεις και σφάλματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απισχνανθεί έτι περαιτέρω το πελατολόγιό της, του οποίου η οργανωμένη πώληση, παρότι επιχειρήθηκε, δεν έδειξε να μπορεί να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον άλλων παρόχων. Τώρα οι εναπομείναντες πελάτες θα ειδοποιηθούν ότι πρέπει να έχουν συμβληθεί με νέο πάροχο ενέργειας μέχρι τις 8 Μαΐου 2023.

Τα ΕΛΤΑ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως προμηθευτής ηλεκτρισμού το 2017, με βασικό πλεονέκτημα την παρουσία τους σε όλη την Ελλάδα μέσα από το δίκτυο των ταχυδρομικών γραφείων, πρακτόρων και διανομέων, καθώς και το γεγονός ότι οι ταχυδρομικοί διανομείς χαίρουν της εμπιστοσύνης των πολιτών, ιδίως στην ελληνική επαρχία.

Ωστόσο το πλεονέκτημα δεν αξιοποιήθηκε σε καμία φάση από το 2017 έως το 2020 όταν και αποφασίστηκε η αποχώρηση από τον κλάδο λόγω ζημιών που κατέγραφε η εταιρεία.

Η έξοδος αποφασίστηκε με βάση μελέτη της PricewaterhouseCoopers (PWC) που διαπίστωσε αρνητικό αποτέλεσμα και απουσία των προϋποθέσεων για την επιβίωση των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας. Η λειτουργία ωστόσο συνεχίστηκε έως τον Ιούνιο του 2022, όταν η διοίκηση αποφασίζει και πάλι να διακόψει την ενεργειακή δραστηριότητα τον Δεκέμβριο του 2022. Τώρα η οριστική διακοπή ορίζεται για τις 8 Μαΐου.

 

Θοδωρής Παναγούλης 

 energypress.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου