Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Το Βρώμικο παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας με την ΔΕΗ (της δικηγόρου Φανής Γιωτάκη)

 

  • Το Βρώμικο παιχνίδι της Νέας Δημοκρατίας με την ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το deal της ΔΕΗ με την Ρουμανική Enel. Το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλλει η ΔΕΗ ανέρχεται σύμφωνα με δημοσιεύματα σε 1 έως 1,2 δις ευρώ. Πρόσφατα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε σε ξένα κεφάλαια το 15 % της επιχείρησης και το Ελληνικό Δημόσιο έχασε την πλειοψηφία στην επιχείρηση. 
  • Τώρα η ΔΕΗ αγοράζει μια άλλη παραγωγό ρεύματος στην Ρουμανία με τα λεφτά που εισέπραξε από το ξεπούλημα των μετοχών της. Μήπως η κίνηση αυτή στερείται κάθε λογικής και μας θυμίζει την μεγαλομανία των ελληνικών τραπεζών στα βαλκάνια και την Τουρκία;
Απο τις επενδύσεις τους αυτές έχασαν δισεκατομμύρια οι ελληνικές τράπεζες και έφυγαν άρον άρον από ότι θυμάμαι. Και μετά αυξήθηκε το Δημόσιο Χρέος κατά 50 δις για να τις διασώσει ο Ελληνικός Λαός απο οτι θυμάμαι πάλι.
  • Για ποιον όμως πραγματικό λόγο έκανε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου η ΔΕΗ; Και ποιο το όφελος για την εθνική οικονομία από αυτήν την κίνηση; Αυτοσκοπός της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ ύψους 1,35 δις ευρώ ήταν η απώλεια της πλειοψηφίας του μετοχικού της κεφαλαίου από το Ελληνικό Δημόσιο.
    Δεν υπάρχει κανένας άλλος εθνικός, οικονομικός ή κοινωνικός ή οποιοσδήποτε άλλος λόγος. Πρόκειται για ένα έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Ελληνικού Λαού. 
  • Η μόνη ουσία και αλήθεια της πρόσφατης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι ότι το Ελληνικό Δημόσιο μείωσε το ποσοστό του από 51% σε 34% χάνοντας την πλειοψηφία στην μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση, στρατηγικού ενεργειακού χαρακτήρα, με πολύ μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο τον οποίο θα τον νιώσουμε όλοι οι Έλληνες.
Η διοίκηση της ΔΕΗ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να κάνει deals, να πληρώνει με πολλά ευρώ συμβούλους και να δημιουργεί νέες θέσεις για καλοπληρωμένα στελέχη. Χωρίς κανένα όφελος για την Ελλάδα.
  • Κλείσανε και απαξιώσανε την πιο σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνίτη την Πτολεμαΐδα 5, ξεπουλήσανε την πλειοψηφία της ΔΕΗ σε ξένους και όλα αυτά για να αγοράσουν μια εταιρεία στην Ρουμανία… 

Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε σε αυτόν τον παράλογο ξεπεσμό. Ενεργή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα! Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

 

www.mikrometoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου