Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Στην υπηρεσία της ΝΔ τα στελέχη της ΔΑΚΕ; Το 2013 τα κοιονοπρακτικά σχήματα ήταν καλά και τώρα κακά;

Αποτέλεσμα εικόνας για νδ δακεΜεγάλος σάλος με τις δηλώσεις Παναγιωτάκη περι κοινοπρακτικών σχημάτων που γίναν το προηγούμενο διάστημα και ειδικότερα από στελέχη της ΔΑΚΕ. 
Στην ουσία πρόκειται για κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (Α. Μάστορας, Ε. Αδάμ και Π. Καραλευθέρης) τα οποία κάτω από το βάρος της κομματικής ταυτότητας και εξυπηρέτησης  της αντιπολιτευτικής τακτικής του νέου προέδρου Κ. Μητσοτάκη, αναγκάζονται να "γελοιοποιούνται" προσπαθώντας να εξομοιώσουν την σημερινή κυβέρνηση μ΄αυτή του Σαμαρά, την οποία κοσμούσαν με το όνομα τους στα ψηφοδέλτια της, την ώρα που ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΑΔΜΗΕ και μικρή ΔΕΗ.
     Επενδύοντας στο «ο κόσμος έχει κοντή μνήμη» και την
αφέλεια του, αυτοί που το 2014 χάριν της δημοσιότητας φορούσαν τις πολεμικές στολές και τα πηλίκια να παν στον πόλεμο και από την άλλη ανέλυαν σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις εργαζόμενων πως ο ΑΔΜΗΕ δεν χρειάζεται στην ΔΕΗ και πως η μικρή ΔΕΗ ψηφίζεται από την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου απλά για να κοροϊδέψουν τους κουτόφραγκους  και να πάρουν την δόση ώστε να μην χρεοκοπήσει η χώρα, σήμερα γυρίζουν από ορυχείο σε σταθμό, καταγγέλλοντας την σημερινή κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε. ότι ξεπουλάει τον ΑΔΜΗΕ και επαναφέρει την μικρή ΔΕΗ μέσα από τα κοινοπρακτικά σχήματα.
     Οι εν λόγο συνδικαλιστές κομματάρχες μπορεί με πατερίτσα στελέχη εταίρου της σημερινής συγκυβέρνησης και το πρόσχημα ανεξάρτητου ψηφοδελτίου να κορόιδεψαν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους στις εκλογές του Σπάρτακου, δυστυχώς για αυτούς όμως σήμερα αυτό δεν μπορεί να ξαναγίνει. Κι αυτό γιατί μπορεί τα λόγια να τα παίρνει ο αέρας, τα γραπτά όμως μένουν και οι λέξεις δεν διαστρεβλώνονται (όπως οι προθέσεις) έχουν πάντα την ίδια σημασία.
1ον Ο ΑΔΜΗΕ δεν πωλείται. Απλά κάτω από τις επιταγές των δανειστών και των μνημονίων που πρωτουπέγραψαν οι πολιτικοί αρχηγοί τους, δημιουργείται ΝΕΑ εταιρία επι την εποπτεία του Ελληνικού Δημοσίου με ποσοστό σε αυτό 51%, ακριβώς όπως η ΔΕΗ.
2ον Αναζητούνται με βάση την μη οικονομική ικανότητα της χώρας,  την οποία τα κόμματα τους με την «σωστή» διακυβέρνηση φέραν στην σημερινή κατάσταση, την κακή οικονομική κατάσταση της επιχείρησης,  να αναζητούνται συμμαχίες σε ένα νέο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον και κεφάλαια για τις επόμενες επενδύσεις της επιχείρησης, πάντα στην λογική των κοινοπραξιών και μειοψηφικού ποσοστού του εταίρου.
    Θα περίμενε κανείς από τα στελέχη της ΔΑΚΕ (αλλά και της ΠΑΣΚΕ) πως αντι να εγκαλούν την κυβέρνηση για την πολιτική της, θα την καλωσόριζαν στις θέσεις τους, που ως ΔΑΚΕ έχουν εκφράσει από το 2013, αλλά μάλλον έχουν "κοντή μνήμη".
Ας ανατρέξουν λοιπόν στα συνέδρια τους και στις θέσεις που εκφράστηκαν δια στόματος ή χειρός του Γ, Γ, τους και ας αφήσουν τα κομματικά πηλίκια και τον μπαμπούλα πως η αριστερά είναι ίδια με την δεξιά στο χρονοντούλαπο, που τα έστειλε ο κυρίαρχος λαός.  
 -----------------------------------------------------------

ΑΝΤ. ΚΑΡΡΑΣ: Με όραμα για μία πολιτική ανάπτυξης και βιωσιμότητα της ΔΕΗ

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- Άμεσες και αποδοτικές επενδύσεις στον Όμιλο ΔΕΗ(ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ), με την συμμετοχή κοινοπρακτικών σχημάτων, για την ισχυροποίηση της Επιχείρησης εντός και εκτός συνόρων (κατασκευή νέων σταθμών Παραγωγής).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
- Διαρκής κερδοφορία της Επιχείρησης μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα και τη συμμετοχή της σε κοινοπρακτικά σχήματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ
- Στήριξη των τοπικών κοινωνιών από τα νέα έργα που θα δημιουργηθούν.
- Προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στήριξης του, μέσω του κοινωνικού τιμολογίου.
ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, βάζουμε στόχο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Ομίλου μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Είναι ανέφικτο σε συνθήκες  άγριου καπιταλισμού να διεκδικούμε διατήρηση του μονοπωλίου στον τομέα της ενέργειας, όταν οι ευρωπαϊκές οδηγίες  λένε και απαιτούν ακριβώς το αντίθετο και σε αυτό το πλαίσιο συμφωνούν σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις.
Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ  δεν δημαγωγεί αλλά με διάθεση αυτοκριτικής και επαναπροσδιορισμού του ρόλου του Σ/Κ καλεί σε ένα νέο, δυνατό  και επίμονο αγώνα ενάντια όσων ξεπουλούν τα ιερά και τα όσια του κοινωνικού κράτους και του μεγάλου αγαθού που ονομάζεται ενέργεια.

Όλο το κείμενο του Γ.Γραμματέα ΓΕΝΟΠ και ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ Αντώνη Καρρά στον παρακάτω σύνδεσμο. (Μέχρι που να τον κατεβάσουν)
http://etedakedei.blogspot.gr/2013/06/blog-post_28.html

Από τον 
Διογένη τον Κύων ομάδας ΔΕΗΤΖΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου