Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΗ: Παράταση έως 31/10 της ρύθμισης οφειλών και για τους πελάτες με διακοπή ηλεκτροδότησης

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη 
Με απόφαση του Δ.Σ.
Νέα παράταση κατά ακόμα έναν μήνα αποφάσισε να δώσει η διοίκηση της ΔΕΗ στην ισχύ της τρέχουσας ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών μέσω διακανονισμών, την οποία επεκτείνει και στις περιπτώσεις που έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης.
Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη συνεχιζόμενη προσέλευση, με αμείωτο ρυθμό, των πελατών της επιχείρησης, προκειμένου
να ενταχθούν στη ρύθμιση των 36 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, αποφάσισε χθες την παράταση της ρύθμισης για έναν ακόμη μήνα, μέχρι την 31η Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη παράταση (αρχικά έληγε στις 31/7, και με την πρώτη παράταση επεκτάθηκε έως τις 30/9) της ρύθμισης που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου.
Παράλληλα, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα διαφόρων φορέων, η ΔΕΗ δίνει την ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση αυτή και σε όσους τη ζητήσουν, όχι αυτοβούλως, αλλά έπειτα από διακοπή της ηλεκτροδότησης, λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν προβεί σε αυθαίρετη επανασύνδεση με επέμβαση στον μετρητή τους.
Εξαντλώντας, δε, κάθε περιθώριο καλής θέλησης, σε όσους είχαν κάνει παρέμβαση στον μετρητή τους -εννοείται πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής- αποφάσισε η επανασύνδεση να γίνεται με προκαταβολή ίση με το 15% της οφειλής και η εξόφληση του υπολοίπου σε 12 δόσεις. Σημειώνεται ότι με βάση τα ισχύοντα στις περιπτώσεις που πελάτες δεν προσέρχονταν αυτοβούλως, αλλά αφού η ΔΕΗ αναγκαζόταν, λόγω παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας να διακόψει την ηλεκτροδότηση, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση, προβλεπόταν η καταβολή του 30% της οφειλής και εξόφληση σε 8 δόσεις, κατ’ ανώτατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου