Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Στα 98 εκατ. ευρώ τα χρέη στη ΔΕΗ στην Αχαΐα

Αχαΐα: Στα 98 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ποσό των χρεών στη ΔΕΗ - Διαβάστε αναλυτικά 
Έρχονται νέες εξορμήσεις, με διακοπές ρεύματος...
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και με τον ερχομό του φθινοπώρου η ΔΕΗ της Πάτρας ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες εξορμήσεις σε καταστήματα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά που οφείλουν λογαριασμούς μηνών, χωρίς να έχουν προχωρήσει σε διακανονισμούς.
Η Πάτρα και η Αχαΐα είναι από τις περιοχές εκείνες που
οφείλουν τα μεγαλύτερα ποσά στις λίστες των χρεών. Συγκεκριμένα στον νομό Αχαΐας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ οι συνολικές οφειλές ανέρχονται στα € 98 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 35,5% του συνόλου των πελατών του νομού Αχαΐας, ένα ποσοστό πολύ υψηλό συγκριτικά με τους υπόλοιπους νομούς. Από το 35,5% το  31,2% δεν είχε κάνει διακανονισμό, δηλαδή 65.000 περίπου καταναλωτές δεν είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους.
Από αυτό το ποσοστό το 78% αφορά οικιακή χρήση, το 18% επαγγελματική και το 48% αγροτική χρήση.

Νοικοκυριά και καταστήματα

Οι οφειλές των οικιακών πελατών αγγίζουν το 53,5 %, εκ των οποίων το 36,3 % αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 1.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,5% των οικιακών οφειλετών.
Το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν ανέρχεται στο 42,1 %, εκ των οποίων το 30,3% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των € 3.000, οι οποίες αντιστοιχούν στο 13,6% των επαγγελματικών οφειλετών.
Ενδεικτικά, 46 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 21,2 % των αντίστοιχων οφειλών. Οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 4,4 %.
Η διεύθυνση της ΔΕΗ έχει σαν σκοπό να μειώσει τα παραπάνω ποσοστά και τα ποσά που οφείλονται προχωρώντας σε νέες διακοπές σε πελάτες που είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα χρέη τους, είτε δεν συμμορφώνονται για τους δικούς τους λόγους.
Το θέμα είναι ότι περιμένοντας τον χειμώνα αρκετοί θα μείνουν χωρίς ρεύμα, αν δεν κάνουν κάτι για να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου