Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Πολίτες σαπίζουν στο ξύλο τους Κόφτες της ΔΕΗ Οταν πάνε στα σπίτια για να κόψουν το ρεύμα

 
Ηρωικοί και αδούλωτοι πολίτες οι οποίοι στήριξαν το Κίνημα Δεν Πληρώνω του Αλέξη Τσίπρα και των υπολοίπων συριζαίων Απάτσι ώστε να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία σαπίζουν στο ξύλο τους υπαλλήλους της διεφθαρμένης ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ που επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα.
Το συγκεκριμένο Κίνημα των ηρωικών Βαράτε εξαπλώνεται
με απίστευτους ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι κι αυτή μια κάποια αντίσταση από έναν λαό που ανέχεται την μία καρπαζιά μετά την άλλη.
Ετσι το βρωμόξυλο που πέφτει στους υπαλλήλους-Κόφτες ανησύχησε τον πρόεδρο της Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη (διάδοχο του Νίκου-άμα λάχει κατεβάζω τους διακόπτες-Φωτόπουλου), ο οποίος μίλησε στο STAR για την διθυραμβική υποδοχή των υπαλλήλων από τους καταναλωτές.
Την συνέντευξη πήρε η Χριστίνα Βεργιώτη.
Στο star.gr ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τους προπηλακισμούς υπαλλήλων:«Είναι τρομοκρατημένοι!»
«Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα διογκώνεται σε ο,τι αφορά τους προπηλακισμούς που δέχονται συνάδελφοι κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος. Δυστυχώς ή ευτυχώς, προφανώς δυστυχώς, όταν πρόκειται για αποκοπή ρεύματος είναι υποχρεωμένοι  οι συνάδελφοι μας όταν δέχονται αυτή την εντολή, να υλοποιήσουν αυτή την εργασία. Υπάρχουν κάποιοιθρασύτατοι, που έχουν φτάσει να πάρουν στα χέρια τους μέχρι και όπλα για να επιτεθούν εναντίον συναδέλφων.Είχαμε και πυροβολισμούς και ξυλοδαρμούς σε όλη την επικράτεια, από την Κρήτη μέχρι την Κέρκυρα, και από την Κέρκυρα μέχρι την Ορεστιάδα» μας εξηγεί ο κύριος Αδαμίδης.
Μην γνωρίζοντας σε ποιανού το σπίτι πάνε να κόψουν το ρεύμα και τι… διαθέσεις έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, οι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ τρέμουν για το τι θα συναντήσουνπάνω στη προσπάθεια να κάνουν απλά τη δουλειά τους:«Είναι τρομοκρατημένοι. Φτάνουν σε σημείο να ζητούν προστασία για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτά δεν μπορούν να γίνονται σε μια ευνομούμενη πολιτεία.Ευτυχώς είναι πολύ συνειδητοποιημένοι οι συνάδελφοι.Ξέρουν πάρα πολύ καλά τον ρόλο και την αποστολή τους, ωστόσο όταν απειλείται η ίδια τους η ζωή νομίζω ότι δεν έχει παρέμβει όσο θα έπρεπε η Πολιτεία να καταδικάσει τέτοιου είδους φαινόμενα, για να μην πω ότι με την στάση της ενθαρρύνει ή κλείνει το μάτι σε αυτούς οι οποίοι δεν θέλουν να πληρώσουν» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
«Έχουμε μιλήσει με το Υπουργείο, αναμένουμε πρωτοβουλίες από το Υπουργείο και την εταιρία ώστε να προστατεύσει τους εργαζόμενους, σε διαφορετική περίπτωση θα είναι πράγματα τα οποία δεν θα αντικατοπτρίζουν μια ευνομούμενη πολιτεία. Δεν θέλω να πω περισσότερα».
Όπως μας εξήγησε ο κύριος Αδαμίδης, οι εντολές διακοπής ρεύματος δεν γίνονται επειδή καθυστέρησε κάποιος να πληρώσει έναν μήνα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που έχουν να δώσουν χρήματα… χρόνια ολόκληρα:
«Οι εντολές διακοπής ρεύματος δεν γίνονται επειδή κάποιος καθυστέρησε να πληρώσει έναν, δυο ή τρεις μήνες. Μιλάμε για καθυστέρηση λογαριασμών για πολλούς μήνες, μην σας πω για πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει πιθανότητα να βγει εντολή διακοπής πάνω στο μήνα. Ούτε καν στο τετράμηνο και στο οχτάμηνο!Στην περίοδο της κρίσης οι εντολές αποκοπών δίνονται εφόσον έρθουν δυο εκκαθαριστικοί λογαριασμοί και το ποσό ξεπερνά τα 1.000 ευρώ».
44giphy
«Είναι ανεπίτρεπτο να προπηλακίζονται οι συνάδελφοι γιατί κάποιοι επιμένουν να μην πληρώνουν το ρεύμα. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν συνάνθρωποι μας πουθεωρούν πως με αυτό τον τρόπο αντιστέκονται απέναντι στην Πολιτεία. Πολλοί εξ΄αυτών έχουν να πληρώσουν. Υπάρχουν και άλλα φαινόμενα όχι απλά υπαρκτά, αλλά αποδεδειγμένα. Όταν ο άλλος επιλέγει να κάνει διακοπές (οι οποίες και αυτές είναι αναγκαίες για τον άνθρωπο), αλλά δεν πληρώνει για ένα χρόνο το ρεύμα, τότε υπάρχει πρόβλημα.Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό αλλά δεν παρέχεται δωρεάν. Σε αυτούς που η Πολιτεία το παρέχει δωρεάν, έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι οικογένειες που πραγματικά δεν έχουν πού την κεφαλή κλίνη!»
«Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, θα πρέπει να ενταχθούν στο Οικιακό Κοινωνικό Τιμολόγιο. Η Πολιτεία έχει δημιουργήσει τέτοιου είδους συνθήκες. Σε κάποιους άλλους παρέχει δωρεάν ρεύμα. Όμως το ότι κάποιοι δεν θέλουν να πληρώνουν ενώ μπορούν, επειδή πιστεύουν ότι δεν θα τους κοπεί το ρεύμα, είναι πλέον απαράδεκτο!»
«Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Πρέπει να ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Γιατί μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση που ο άλλος δεν είναι ενταγμένος στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, οι υπηρεσίες δεν ξέρουν πως αυτός δεν μπορεί να πληρώσει, και εφόσον ο λογαριασμός έχει να πληρωθεί πάνω από ένα χρόνο, στέλνουν εντολή αποκοπής και μετά κάνουν λόγο για αναλγησία των εργαζομένων. Δεν είναι έτσι!»
«Θα πρέπει σήμερα ο κόσμος για να μην βρεθεί σε τέτοια κατάσταση, να πάει όσο είναι καιρός μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, να κάνει ρυθμίσεις σε 36 δόσεις, χωρίς καμία προκαταβολή για να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση μετά να ρυθμίσει ένα χρέος σε 8 δόσεις και 30% προκαταβολή» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Αναδημοσίευση απο http://kourdistoportocali.com/news-desk/sapizoun-sto-xylo-tous-koftes-tis-dei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου