Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Κινέζοι και η έξοδος στα Βαλκάνια Η μόνη λύση και η τελευταία ευκαιρία για τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για κινεζοι δεη 
Η μόνη λύση και η τελευταία ευκαιρία για τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την κινεζική εταιρία CMEC αρχίζει να ξεδιπλώνει το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα που θέτει η απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρισμού

Η ΔΕΗ μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με
την κινεζική εταιρία CMEC αρχίζει να ξεδιπλώνει το νέο επιχειρηματικό της σχέδιο προσαρμοζόμενη στα νέα δεδομένα που θέτει η απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρισμού αλλά και όπως αρμόζει σε μία μεγάλη εταιρία, η οποία αναζητά ευκαιρίες εκτός των συνόρων.
Έτσι, ναι μεν το πρώτο μεγάλο στοίχημα της δημόσιας επιχείρησης είναι η σύσταση της κοινής εταιρίας με τους Κινέζους και τους ιδιοκτήτες των ορυχείων λιγνίτη στη Μελίτη για την κατασκευή της μονάδας που θα οδηγήσει και στη μείωση του μεριδίου της στην εγχώρια αγορά, το μεγαλύτερο όμως είναι η έξοδος της εταιρίας στα Βαλκάνια.
Η κινεζική CMEC είναι η χρυσή ευκαιρία της ΔΕΗ για επιτυχημένες επενδύσεις στη γειτονική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Έχει την τεχνογνωσία και κυρίως τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη αναγκαία χρηματοδότηση της εξόδου της δημόσιας επιχείρησης.
Η εγχώρια αγορά παύει να είναι το μονοπώλιο για τη ΔΕΗ και συνεπώς η μόνη της διέξοδος είναι οι ξένες αγορές.
Και αυτή είναι η μόνη λύση αλλά και η τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση καθώς και ενδυνάμωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. 

του Χρήστου Κολώνα
www.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου