Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς μοιράζεται η κρατική επιχορήγηση για το ΤΑΠ - ΔΕΗ


 

 Του Βασίλη Αγγελόπουλου

Το μοίρασμα της κρατικής επιχορήγησης ύψους 578.700.000 ευρώ που αφορά την αντιπαροχή της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ ΑΕ, περιουσίας των Τομέων Ασφάλισης Προσωπικού (ΤΑΠ) ΔΕΗ, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπογράφουν οι υπουργοί Εργασίας, κ. Γιώργος
Κατρούγκαλος, Υγείας κ. Ανδρέας Ξάνθος, Περιβάλλοντος κ. Πάνος Σκουρλέτης ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Χουλιαράκης.
Στην ΚΥΑ υπογραμμίζεται ότι από το παραπάνω κονδύλι, τη «μερίδα του λέοντος» δηλαδή 492 εκατ ευρώ λαμβάνει το ΙΚΑ. Η συγκεκριμένη επιλογή προκύπτει από το γεγονός ότι το ΤΑΠ ΔΕΗ έχει ενσωματωθεί πια, στο μεγαλύτερο Ασφαλιστικό Ταμείο της χώρας. Επίσης, άλλα 60 εκατ ευρώ μεταφέρονται στο ΕΤΕΑ, για να καλυφθεί και το σκέλος της επικούρησης. Το υπόλοιπο ποσό μοιράζεται στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) για τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού-ΔΕΗ (ΚΑΠ-ΔΕΗ, Πρόνοιας, 11.700.000 ευρώ) και στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΚΑΠ-ΔΕΗ, Ασθένειας, 15.000.000 ευρώ).

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου