Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

«Λαβράκι» από την ΕΛ.ΑΣ. μετά τις καταγγελίες για τις κλοπές του χαλκού και των γεωτρησεων!

«Λαβράκι» από την ΕΛ.ΑΣ. μετά τις καταγγελίες για τις κλοπές του χαλκού και των γεωτρησεων!  
Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες των δημάρχων Αρχανών Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας σχετικά με τα κρούσματα κλοπής μετασχηματιστών σε περιοχές των δυο δήμων ηρθε η...συλληψη.
Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία συνελήφθη, ενας 67χρονος ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, στo Ηράκλειο, ενω κατασχέθηκαν
περισσότερα από 360 κιλά χαλκού.
Ειδικότερα, ύστερα από σχετική ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση δύο φορτηγών με διάφορα υλικά (χαλκό, καλώδια χαλκού και μεγάλη ποσότητα μετάλλων), ιδιοκτησίας επιχείρησης με νόμιμο εκπρόσωπο τον 67χρονο, συγκροτήθηκε άμεσα μεικτό κλιμάκιο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί έλεγχος στο εν λόγω φορτίο.
Το μεικτό κλιμάκιο αποτελείτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, υπαλλήλους του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και υπαλλήλους του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν 365 κιλά χαλκού, (τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν με πλοίο τη γραμμής στην Αθήνα), η συγκεκριμένη ανευρεθείσα ποσότητα, αφού κατασχέθηκε στη συνέχεια αποδόθηκε στον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Υπενθυμίζεται ότι στον Εισαγγελέα βρέθηκαν χθες οι δήμαρχοι Αρχανών - Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδος, οι οποίοι ζήτησαν καλύτερη αστυνόμευση προκειμένου να μπει τέλος στις κλοπες που καταγράφονται στις γεωτρήσεις και τους μετασχηματιστές για τα καλώδια με το χαλκό (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Newsroom CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου