Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Φάμελλος: Αποικιοκρατικού τύπου η πρόταση της ΝΔ για τη ΔΕΗ


"Η Ελληνική κυβέρνηση αξιολογεί αποφάσεις και συμφωνίες που αφορούν άμεσα στη χώρα μας και όχι δηλώσεις", τόνισε νωρίτερα ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στον Ρ/Σ Real Fm 97.8 σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις Σόιμπλε, σύμφωνα με τις οποίες οι Ελληνικές οικονομικές προβλέψεις
είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες του ΔΝΤ. Πρόσθεσε δε, ότι χρειάζεται να "είμαστε επιφυλακτικοί με τις δημόσιες δηλώσεις, ιδιαίτερα των κ.κ. Σόιμπλε και Τόμσεν, διότι πολλές φορές εξυπηρετούν προσωρινές επιδιώξεις και τη δική τους πολιτική ανάγνωση".
Ο Αν. ΥΠΕΝ επεσήμανε ότι βασικό ζητούμενο για την Ευρώπη είναι να χαράξει τις δικές της πολιτικές, και όχι να ακολουθεί τη γραμμή του ΔΝΤ. Με δεδομένο ότι "ως κυβέρνηση, διεκδικούμε να επιτύχουμε  αποφάσεις θετικές για το χρέος, οι δηλώσεις Σόιμπλε μας ενδιαφέρουν στο βαθμό που μπορούν να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση".
Είναι πλέον σαφές ότι "διεθνείς οργανισμοί, όπως το ΔΝΤ, προβλέπουν δείκτες, προτείνουν και εφαρμόζουν μέτρα, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις πολιτικές που υπηρετούν", διότι έχει αποδειχθεί ότι "τα τελευταία χρόνια είναι οι προβλέψεις της Ελλάδας που επιβεβαιώνονται και όχι του ΔΝΤ και του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών".
Ας μην ξεχνάμε, ότι "οι λανθασμένες εκτιμήσεις αμφότερων οδήγησαν στην καθυστέρηση της σημερινής αξιολόγησης, ενώ η χώρα μας ήταν έτοιμη ήδη από τον Νοέμβριο 2016. Ο εκβιασμός των δανειστών για λήψη πρόσθετων μέτρων, ύψους 4,5 δις, τα οποία η κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει, παρότι τα ζητούν από τα τέλη του 2015, στηρίχθηκαν στα λανθασμένα στοιχεία του ΔΝΤ".
Ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες των δανειστών για δημιουργία ασφυξίας στην Ελληνική κοινωνία και οικονομία, η χώρα μας κατάφερε να κερδίσει το λεγόμενο μηδενικό δημοσιονομικό αποτύπωμα. Έτσι, "ακόμα και στην περίπτωση που κληθούμε να νομοθετήσουμε για το αφορολόγητο θα έχουμε πολεμοφόδια στη φαρέτρα της χώρας, εργαλεία για την κοινωνία και την οικονομία, τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, την μείωση του φορολογικού συντελεστή για όλα τα νοικοκυριά και την μείωση του ΕΝΦΙΑ".
Και αναρωτήθηκε: "Όταν όλα αυτά τα αντίμετρα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, η ΝΔ θα τα ψηφίσει, άραγε; Διότι, πρόσφατα, ο αρχηγός της κ. Μητσοτάκης δήλωσε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ότι δεν θα τα ψηφίσει. Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε, ότι τα νούμερα του ΔΝΤ είναι λάθος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένει παγκοσμίως ο μοναδικός που τα υποστηρίζει!".
"Όλοι όσοι κόπτονται δημοσίως για γρήγορο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Σημίτη, θα πρέπει να απαντήσουν πόσο θα κόστιζε αυτή η συμφωνία με τις τότε προτάσεις του κ. Τόμσεν στους Έλληνες πολίτες. Είναι ξεκάθαρο ότι η Αντιπολίτευση θέλει η χώρα να γυρίσει σε επιλογές που αποδείχθηκαν καταστροφικές", πρόσθεσε.
Και κατέληξε: "Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι τα τελευταία 20 χρόνια, δεν έγιναν νέα έργα στη ΔΕΗ, δεν φτιάχτηκε ούτε μια καινούργια μονάδα ΑΠΕ και σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  καταδίκασε τη χώρα μας. Θέλουν το ξεπούλημα της περιουσίας της ΔΕΗ. Ακόμα και σήμερα καταθέτουν προτάσεις αποικιοκρατικού τύπου, όπως η χθεσινή πρόταση της ΝΔ για τη ΔΕΗ και μάλιστα την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται σκληρά. Ωστόσο, εμείς κατορθώσαμε μέσα σε συνθήκες ασφυξίας  και κρατήσουμε στον έλεγχο του Δημοσίου το κεντρικό δίκτυο υψηλής και μεσαίας τάσης του ΑΔΜΗΕ, διότι, μεταξύ άλλων, ο καταμερισμός της ενέργειας και το δίκτυο υψηλής τάσης είναι εθνική υπόθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου