Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Με τεχνικό σύμβουλο τη ρωσική Power Machines εντείνονται οι εργασίες στον ΑΗΣ Καρδιάς

 
Με ανεβασμένους ρυθμούς συνεχίζονται από σήμερα οι εργασίες για την αποκατάσταση της σοβαρής ζημίας που υπέστη τον Ιανουάριο ο στρόβιλος της 4ης μονάδας του Ατμοηλεκτρικού σταθμού ΑΗΣ Καρδιάς. 
Κι αυτό γιατί έχουν πλέον μπει οι υπογραφές στη σύμβαση με τη ρωσική εταιρεία “Power Machines”, η οποία
αναλαμβάνει ρόλο τεχνικού συμβούλου για το έργο.
Αφού εξετάστηκαν όλες οι προτεινόμενες λύσεις και η ΔΕΗ έλαβε γνώση των προσφορών των ενδιαφερόμενων να αναλάβουν το ρόλο του τεχνικού συμβούλου, επιλέχτηκε τελικά η λύση της επανατοποθέτησης του παλιού ρωσικού στροβίλου.
Με βάση το χρονοδιάγραμμα η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του στροβίλου της 4ης μονάδας του σταθμού τοποθετείται στα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του για το θέμα στο «e-ptolemeos.gr», ο διευθυντής του κλάδου ΑΗΣ Καρδιάς, Βασίλης Τσίγκας, ανέφερε τα εξής: «Οι εργασίες επισκευής της 4ης μονάδας έχουν ήδη ξεκινήσει. Έχουν γίνει πολλές προεργασίες και εργασίες, αλλά από την ερχόμενη Δευτέρα- μετά την Κυριακή του Θωμά, θα αρχίσουν πιο εντατικά οι επισκευαστικές εργασίες, καθώς δεν είχε υπογραφεί η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο».
Ο κ. Τσίγκας τόνισε ότι «οι εργασίες αποκατάστασης θα γίνονται πλέον έχοντας δίπλα τη ρωσική εταιρεία “Power Machines”, καθώς καταλήχθηκε να τοποθετηθεί το παλαιό ρωσικό στροφείο της χαμηλής πίεσης όπου εντοπίζεται και η μεγαλύτερη ζημία. Έχει υπογραφεί πλέον η σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου 2017».

http://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου