Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Θεοχάρης: Ποια είναι τα νέα κοιτάσματα σε Φλώρινα-Κοζάνη για να προσλάβει αρχαιολόγους η ΔΕΗ;

Αποτέλεσμα εικόνας για θεοχαρης 
Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις προσλήψεις 2.338 ατόμων με χρηματοδότηση από την ΔΕΗ προκειμένου να γίνουν ανασκαφές σε Κοζάνη και Φλώρινα κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης. 
Στην ερώτηση σημειώνει ότι η απόφαση της  υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κονιόρδου γεννά πολλά ερωτηματικά, ενώ ζητά να πληροφορηθεί η Βουλή και οι πολίτες ποια είναι τα νέα
κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κοζάνη και την Φλώρινα τα οποία καθιστούν απαραίτητη την παρέμβαση των αρχαιολογικών υπηρεσιών προκειμένου να προβούν σε αρχαιολογικές ανασκαφές.
Τονίζει ότι σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία η ΔΕΗ Α.Ε. καλείται να αντιμετωπίσει το διογκούμενο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι οφειλές στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας  φθάνουν τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ,  η ανακοίνωση χιλιάδων προσλήψεων εντείνει την ανησυχία για το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.   

Και ρωτάει τους συναρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και τον υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ποια είναι η συνολική δαπάνη για την κάλυψη των προσλήψεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου έως οκτώ μήνες, πόσες εξ αυτών είναι τρίμηνες, πεντάμηνες και οκτάμηνες, και για ποιον λόγο προβλέπεται η πρόσληψη Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στον Νομό Δωδεκανήσου κατ’ επιβάρυνση του προϋπολογισμού της ΔΕΗ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου