Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Επίθεση μειοψηφίας για την έκπτωση του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχε να κάνει με την επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να εντάξει τους δημότες στο ευνοϊκό μέτρο που προσφέρει έκπτωση σε κατοίκους που ζουν κοντά σε λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ. Έτσι, με τροποποίηση που πάρθηκε τον
Ιανουάριο θα παρέχεται έκπτωση στους κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Δήμου Μεγαλόπολης. Όμως, αυτή την έκπτωση θέλουν να λάβουν και οι Δήμοι Καλαμάτας και Τρίπολης, που έχουν αρχίσει να πιέζουν σχετικά.
Ξεκινώντας, λοιπόν, τη συζήτηση του θέματος ο Μανώλης Μάκαρης ρώτησε την πλειοψηφία τι κινήσεις έκανε όταν το ζήτημα ήταν σε διαβούλευση, αλλά και αν υπάρχουν μετρήσεις που δείχνουν ότι η περιοχή μας επιβαρύνεται περιβαλλοντικά από το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης.
Με τη σειρά του ο κ. Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για «πολιτική Μαυρογιαλούρου», αφού κατά τη γνώμη του η ρύθμιση έγινε για να χρυσωθεί το χάπι των ιδιωτικοποιήσεων στις εκεί κοινωνίες.
 
Σύμφωνα τώρα με τον Μιχάλη Αντωνόπουλο, θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις και να προσκομισθούν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Δήμος επηρεάζεται από το εργοστάσιο της Μεγαλόπολης, λέγοντας μάλιστα ότι ο υδροφόρος ορίζοντας και της περιοχής μας επιβαρύνεται περιβαλλοντικά.
Ο Παναγιώτης Αλούπης ανέφερε με τη σειρά του ότι μια τροποποίηση νόμου προκειμένου να ενταχθούν και άλλοι Δήμοι είναι δύσκολη και ρώτησε τη Δημοτική Αρχή τι έκανε τόσο καιρό για αυτό το ζήτημα, ενώ, όπως είπε, δεν είναι εποχή «Τσοβόλα, δώστα όλα».
Κατά τον κ. Νίκα, στην Ελλάδα πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα, κυρίως λόγω των νησιών, των κακοπληρωτών και των τιμολογίων αλληλεγγύης. Όπως υποστήριξε, δε γίνεται να έχει έκπτωση το Δυρράχι και όχι η Πολιανή που απέχουν μόλις μερικά χιλιόμετρα. Όσο για τα αποτελέσματα που ζήτησε η μειοψηφία, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι υφίσταται επιβάρυνση και στην περιοχή μας, προφανώς όμως όχι ίδια με αυτή στο Δήμο Μεγαλόπολης. Επίσης, ζήτησε να γίνει δεκτή η πρόταση του Μιχάλη Αντωνόπουλου για εξέταση των υδάτων της περιοχής και έπειτα ομάδα βουλευτών της Πελοποννήσου να παλέψει για την ολική ένταξη της Περιφέρειας σε αυτή την έκπτωση.
Π.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου