Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Γ. Σταθάκης: Διασφαλισμένες οι Θέσεις Απασχόλησης στις Λιγνιτικές Μονάδες της ΔΕΗ


Ο νόμος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες διατάξεις που θα διασφαλίσουν τις θέσεις απασχόλησης και τις σχέσεις εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση.
Αυτό διαβεβαίωσε ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε χθες στο ΥΠΕΝ με τους
κ.κ. πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά.
Η συνάντηση, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, έγινε σε καλό κλίμα και με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν.
Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του market test που πραγματοποίησε τις προηγούμενες εβδομάδες η ιεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), σχετικά με την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της ΔΕΗ.
Ο υπουργός ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για τα επόμενα βήματα και το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα διενεργηθεί από την ίδια. Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου