Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

ΕΤΕ/ΔΕΗ: Τα προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ αυξάνονται

Αποτέλεσμα εικόνας για ετε δεη 
Την εξής Ανοικτή Επιστολή απέστειλε ο Γεν. Γραμματέας της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ, Στέφανος Κουνούκλας:
Συναδέλφισσες – φοι,
Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα μας και ταυτόχρονα για τον Όμιλο ΔΕΗ, λόγω των πολύχρονων αντίξοων οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις μνημονιακές πολιτικές.
Από την μία το ζοφερό τοπίο των πλειστηριασμών της
πρώτης κατοικίας για χάριν των τραπεζιτών και η  άγρια φορολόγηση ενώ η  κοροϊδία με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται, όπως και η επιτηδευμένη υποβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών.
Από την άλλη,  ανεργία και υποαπασχόληση καλπάζουν, η επιδοματική πολιτική αντικαθιστά την εργασία, ενώ οτιδήποτε αποτελούσε σημείο κοινωνικής συνοχής των Ελλήνων πολιτών υπονομεύεται από την δήθεν προοδευτική  κυβέρνηση, με την διάλυση της οικογένειας, τον Εθνομηδενισμό και την υποβάθμιση στην Παιδεία.
Έχει προηγηθεί φυσικά σε όλα αυτά η ηθική και κοινωνική πτώση, η πολιτική απάθεια, ο εκφυλισμός του Συνδικαλιστικού Κινήματος, οι αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και η κοινωνική αμνησία της αξιοποίησης του συλλογικού μόχθου για ένα καλύτερο μέλλον.
Πρόσφατο δείγμα παρακμής είναι και η επικείμενη κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία με νομοθετικά τερτίπια από εκείνους που κάποτε έσκιζαν τα ιμάτια τους ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, ενώ έρχονται οι ίδιοι να εκτελέσουν το συμβόλαιο ενταφιασμού των εργασιακών κατακτήσεων.
Συνάδελφοι
Τα προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ αυξάνονται και το μέλλον  διαγράφεται δυσοίωνο. Ήδη στον ΑΔΜΗΕ, συντελούνται αρκετές αλλαγές με σκοπό την δημιουργία κομματικού  μηχανισμού και οι προσπάθειες μας θα ενταθούν ώστε τα φαινόμενα αυταρχικότητας, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων και διοικητικής αυθαιρεσίας να σταματήσουν.
Αυτή την στιγμή προτεραιότητας μας είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα να κλιμακωθούν, σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις με δύναμη, μαχητικότητα και συνδικαλιστικό λόγο που να καυτηριάζει τις νεοφιλελεύθερες αριστερές πολιτικές που γκρεμίζουν εργασιακά δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν με αίμα.
Δεν αρκούν τα ευχολόγια και τα καλοπιάσματα της Διοίκησης  για το "ηρωικό τεχνικό προσωπικό" που βγάζει ασπροπρόσωπο τον Όμιλο (θεομηνίες, καύσωνες πλημμύρες, πυρκαγιές, κατολισθήσεις σε Ορυχεία) αλλά οφείλει να δείξει την έμπρακτη στήριξή του, σε σκληρά εργαζόμενους που κινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους  για να μπορέσει ο Έλληνας καταναλωτής να μην μείνει χωρίς ρεύμα.
Να επισημάνουμε στην σημερινή διοίκηση ότι σε εργαζόμενους που είναι άριστα εκπαιδευμένοι, έμπειροι αποτελεσματικοί αλλά κυρίως παραγωγικοί, δεν ευσταθούν οι αστείες δικαιολογίες για αυξημένο μισθολογικό κόστος ώστε να δημιουργούνται εντάσεις ανάμεσα στο προσωπικό του Ομίλου και να γίνονται άδικες περικοπές (κοινωνικός μισθός σε ΔΕΔΔΗΕ).
Συνάδελφοι
Οι τρόποι δράσης των εργαζομένων οφείλουν να γίνουν ακόμη πιο δυναμικοί και εμπνευσμένοι και κυρίως να αναζητηθούν ακόμη περισσότερες συμμαχίες στην κοινωνία ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν μεγαλύτερη μαζικότητα.
Η ιστορική διαδρομή της ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ είναι η καλύτερη κληρονομιά ώστε να μην ξεχνάμε ότι η εξάπλωση και ενδυνάμωση του συλλογικού αγώνα δεν είναι θέμα προσώπων αλλά συνείδησης και συναδελφικής ευθύνης για την οποία:
- Παλεύουμε και πιστεύουμε ότι θα ανατρέψουμε το σχέδιο πώλησης των Λιγνιτικών Μονάδων και των αντίστοιχων Ορυχείων, όπως καταφέραμε και το σχέδιο με την Μικρή ΔΕΗ.
- Παρεμβαίνουμε στην Υπογραφή της καινούργιας ΕΣΣΕ ώστε αδικίες του παρελθόντος (ΥΒΑΕ, Ετεροαπσχόληση,  επαγγελματικές άδειες, κλπ) να τερματιστούν προς όφελος των εργαζομένων.
 - Απαιτούμε από την διοίκηση την άμεση ενεργοποίηση των επιτροπών διαβούλευσης για την ΕΣΣΕ διότι οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα οδηγήσει σε ομηρία τους εργαζομένους.
- Απαιτούμε άμεσες προσλήψεις τεχνικού και διοικητικού προσωπικού για να σταματήσει η εργολαβοποιηση, η χαμένη τεχνογνωσία και η απαξίωση της εργασίας μας.
- Συνεχίζουμε να Eνώνουμε τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεών και αντιλήψεων.
- Δεν θα περάσουν οι λεονταρισμοί και οι «τσαμπουκάδες» των καταληψιών της εξουσίας.
Κάποιοι Διαπράττουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και κατόπιν «εξοργίζονται» εναντίον των εγκλημάτων που διέπραξαν.
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!
Υ.Γ.: Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους Καλή και δημιουργική Χρονιά.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο Γεν. Γραμματέας ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥΔΕΗ-ΚΗΕ
Στέφανος Κουνούκλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου